Vredens tid av Stefan Tegenfalk

När den här boken damp ner i brevlådan var det absolut första gången som T visade intresse för något av mina bokpaket. Vanligtvis suckar han bara åt dem, men när han såg den här boken började han ivrigt läsa på baksidan och försökte norpa den ifrån mig. Han kan vara lugn – han ska få läsa den nu när jag har läst ut den. Det är nog en bok som passar honom.

Boken är första delen av en trilogi där kriminalkommisarie Walter Gröhn och praktikanten Jonna de Brugge är huvudkaraktärerna. Den här delen inleds med en svår bilolycka där en tioårig flicka dör tillsammans med sin mamma i en svår bilolycka. Många år senare dyker ett märkligt mordfall upp där en taxichaufför mördas och förövaren är förvirrad och inte minns vad som har hänt. Flera liknande fall dyker upp – brutala mord och en förövare som inte minns vad som har hänt. Walter och Jonna blir satta tillsammans att arbeta och finner snart gemensamma nämnare för brotten. Problemet är bara att övriga polisen kör på ett helt annat spår och när de inte längre får vara delaktiga i utredningen får de undersöka vidare, lite utanför lagens ramar sådär.

Boken är delad i två olika spår kan man säga. Det ena spåret står Walter och Jonna för och jag som läsare tycker att just det är det mest intressanta och spännande att följa. Men när det handlar om det andra spåret och andra karaktärer tappar jag intresset. Jag har svårt att engagera mig för vad de gör och kommer knappt ihåg deras namn och vilka de är. Läsningen blir hackig och jag tvingar mig igenom den biten av boken. Det gör också att boken blir lite seg att läsa eftersom den tappar fart lite då och då.

Jag kommer inte att läsa resterande två delar. Boken är helt ok, varken mer eller mindre. Kanske är jag inte heller rätt målgrupp då jag lätt blir uttråkad av böcker där det är för mycket polisarbete och mord inblandat. Jag ska sätta den i händerna på T och se vad han tycker om den. Jag har läst andra recensioner av boken där läsarna snabbt kastade sig över del två, så om man brukar gilla att läsa deckare/thrillers ska man kanske ge den här boken en chans. För min del blev det bara ett nja i betyg.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s