Min förlorade oskuld av Emma McLaughlin och Nicola Kraus

På omslaget av den här boken står det en massa glada utrop om hur otroligt rolig och bra boken är. Så, på förra årets Bokmässa fick den följa med mig hem i förhoppningen om en lättsam och underhållande lässtund.

Är den då så himla rolig som utlovas?

Boken handlar främst om Kate. Vi får följa henne från tidiga tonår upp till vuxenlivet. I varannat kapitel presenteras hennes uppväxt och i varannat nutiden. Och allt kretsar kring en enda sak – hennes kärlek/besatthet av Jake Sharpe. Först är hon kär i honom på avstånd i flera år och sedan lyckas hon få honom som pojkvän. Lagom till att de ska ska sluta skolan får han skivkontrakt och sticker till Los Angeles, utan att säga hejdå till någon. Och det är just det här sveket som sedan präglar hela hennes vuxna liv. Hon gör i ordning en Jake-väska, där hon packar ner smink och supersnygga kläder som hon ska ha på sig den dag Jake behagar återvända till hemstaden och hon får möjlighet att åka till hans hem och konfrontera honom. Självklart ska hon då vara sitt snyggaste jag.

Så en dag ringer telefonen och hennes bästa vän, som fortfarande bor kvar i hemstaden, säger att Jake har anlänt till slut. Kate tar första bästa plan dit för att äntligen göra upp med honom. Det slutar så klart med att de blir ett par igen och hon följer med honom för att bo i hans lyxvåning där han har ungefär en miljon olika människor som jobbar för hans karriär och alla vill ju så klart presentera hans nya flickvän för pressen på bästa sätt. Kate får sin slutliga hämnd genom att dumpa honom, då hon äntligen förstår att han inte är mannen i hennes liv.

Låter det kul? Nä, det är det inte heller. Jag blir så trött på hennes besatthet av denna människa, och inte en enda gång förstår man varför hon är så kär i honom. Det är absolut ingen hejdundrande kärlek som presenteras för läsaren i alla fall. Det känns bara tragiskt att hon lägger halva sitt liv på honom och hon sabbar en massa vänskaper och dessutom sin relation till sina föräldrar, allt för denne killes skull. I slutet av boken, när hon är ihop med honom igen, skummar jag det sista för jag är så trött på både henne och Jake.

Inget att rekommendera vidare med andra ord, och nu i efterhand undrar jag varför jag ens läste ut boken?

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s