Aldrig mer! av Jennifer Crusie

Jag har läst två böcker av den här författaren innan, som jag har tyckt varit helt ok, och blev därför glad när jag hittade den här för en femma på Erikshjälpen. Klart att den fick följa med hem.

Boken är en mix av chick-lit, deckare och romantik kan man säga. Huvudpersonen Maddie bor i en liten håla där alla känner alla och också vet allt om varandra. Grannarna spanar bakom staketen och djungeltelegrafen går varm vid minsta lilla ”skandal”. Maddie är tjejen som alltid har gjort allt rätt och som månar om att hålla sig väl med allt och alla. Hon är gift med sin high school sweetheart Brent och de har tillsammans dottern Emily. Han har haft lite problem med att hålla sig otrogen men har lovat att det har slutat. Men så hittar Maddie en dag ett par spetstrosor med öppen gren när hon städar hans Cadillac och luften går helt ur henne. I samma veva ringer det på dörren och utanför står mannen som hon hade en affär med innan hon slog sig ihop med Brent på allvar – CL Sturgis. Han är egentligen där för att få tag på Brent i ett ärende, men han har aldrig släppt känslorna för Maddie.

Under några dagars tid händer det massor i Maddies liv. Hon inleder ett förhållande med CL, samtidigt som det dyker upp en massa konstigheter kring hennes man. Och när Brent till slut hittas död, skjuten i sin bil, blir hon huvudmisstänkt för mordet.

Det här är inte alls lika bra som Crusies tidigare böcker. Varken storyn eller dialogen är särskilt bra och dessutom är översättningen riktigt dålig på sina ställen. Sista delen av boken skumläser jag och att jag ens läser ut den är för att jag faktiskt vill veta vem mördaren är. Den här boken, likväl som hennes övriga, passar bra i hängmattan på semestern. Läsning för stunden och vars innehåll man glömmer lika snabbt som man slår igen boken.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s