Splitter av Charles Benoit

Den här boken är lite annorlunda eftersom den är skriven i du-form. Jag tror faktiskt inte att jag har läst en bok skriven på det sättet tidigare.

Här får vi möta Kyle Chase, en kille som hamnat i ett fack som lite av en bråkstake, killen som alltid får skulden. Han har tappat tron på vuxna och då alldeles särskilt kategorin lärare. Någonstans har Kyle dessutom helt tappat gnistan, orken och lusten. Han bryr sig inte om någonting, och särskilt inte om skolan. Den enda i skolan som fångar hans intresse är Ashley, men Kyle är alldeles för feg för att våga bjuda ut henne på en dejt. Han dagdrömmer om hur han är den perfekta killen för henne, men vågar inte visa henne vad han känner. Så en dag när han sitter i bibblan, kommer en annorlunda kille fram och börjar prata med honom. Annorlunda eftersom han är stiligt klädd och har ett elegant språk. ”Tönt”, tänker Kyle först, men han kan inte låta bli att bli imponerad av Zacks värld och dras snart in i den.

Kyle blir varnad för Zack – att han alltid lyckas hitta den svaga punkten, och när han väl gör det drämmer han till med full kraft. Trots varningen fortsätter han att umgås med Zack. Det är i alla fall något nytt som händer, något annorlunda utöver den trista vardagen, och för att han är säker på att han inte har någon öm punkt som Zack kan tänkas hitta.

Jag tycker först att det är lite svårt att komma in i boken och få till ett läsflyt. Jag får lägga ner boken och sedan ta tag i den igen, och andra gången lossnar det och jag kan inte släppa den. Boken utspelar sig under rätt kort tid, men med en del tillbakablickar så att man som läsare får bättre grepp på vem Kyle är som person och vad som har gjort honom till den han är. När läsflytet kommer hugger boken verkligen tag och man har hela tiden en orolig känsla i kroppen. Något kommer att gå fel, det bara är så. Känslan är tydlig och genomsyrar hela boken. Man vill hoppa in i boken och säga till Kyle att sticka ifrån den där Zack, att gå iväg innan det är försent. Det är spännande läsning och eftersom man redan från början vet att det kommer att gå illa, vill man veta slutet. Och när slutet väl kommer blir man som läsare lite paff. Nästan lite obehagligt.

Den här boken har många bottnar och skulle kunna diskuteras och vridas och vändas på i massor. Definitivt en läsvärd bok att rekommendera vidare.

Bok från X Publishing.

Annons

1 tanke på “Splitter av Charles Benoit

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s