Raw food med två detoxveckor av Ulrika Davidsson

Raw food är enkelt förklarat att maten inte hettas upp över 42 grader, allt för att man ska behålla näringsämnena i maten. Men egentligen är raw food så mycket mer. Det handlar om att äta så bra mat som möjligt, mat som är naturlig och som gör att kroppen byggs upp i stället för att brytas ner. Raw food motsätter sig den ”moderna” kosten som i dag innehåller så mycket processad mat som inte tillför kroppen något viktigt.

Den här boken är inte ren raw food, utan är mer inspirerad av den. Här finns nämligen även en del varma rätter. Recepten är enkla och smarriga och det är nog få som kan bläddra i den utan att läskas av bilderna. Raw food behöver inte vara tråkigt, något som jag tror en del tänker när de hör ”raw food”.

Jag tycker att konceptet raw food är spännande och vi försöker få in mer raw food i vår mat här hemma. Vi äter mycket grönt, men tillagar oftast grönsakerna på något sätt. Ofta av ren vana tror jag. Eller brist på fantasi? Man kan behöva lite ny inspiration ibland för att komma utanför sina gamla vanor. Den här boken gav oss just den inspirationen vi behövde för att testa lite nytt. Nu kan jag inte ge mig på någon detox så länge jag ammar – men när jag har ammat klart ska jag definitivt testa på det! Det skulle vara intressant att se kroppens reaktion på det.

Provläs ett stycke ur boken här.

Läs mer om Raw food här. Intervju med Ulrika Davidsson om sina tankar om Raw food finns här.

Bok från ICA Bokförlag.

Annonser

2 thoughts on “Raw food med två detoxveckor av Ulrika Davidsson

  1. Ping: Nästan raw-”pizza” | gronaanna

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s