Sommaren jag blev vacker av Jenny Han

På sommaren läser jag gärna böcker som utspelar sig just på sommaren. Salta hav och varm sand, och så lite kärlek på det. Hur mysigt som helst att läsa om när man samtidigt ligger där själv på en filt i solen. Beach house lit  som Bokhora kallar det. Och den här boken tillhör verkligen den genren.

Belly har tillsammans med sin mamma och storebror Steven spenderat alla sina somrar i ett strandhus i Cousins. Där finns också mammans bästa kompis Susanna och hennes två söner Jeremiah och Conrad. Jeremiah är Bellys bästa vän, han är lätt att umgås och att prata med. Storebror Conrad är svårare att komma in på livet, men han är den som Belly har varit kär i under alla år. Den här sommaren fyller Belly 16 år och har blommat ut till en vacker ung kvinna. Hon som alltid har varit den lilla flickan som killarna inte ha velat ha med, är plötsligt nästan vuxen och börjar dejta. Hon märker att Jeremiah och Conrad plötsligt ser henne på ett annat sätt, eller rättare sagt de ser henne. Det är mycket som är annorlunda just den här sommaren. Belly kan inte låta bli att känna att det här är sista riktiga sommaren de alla samlas i huset.

Det låter lite töntigt, men handlingen är mycket bättre än vad man kan tro. Förutom att följa alla under den här sommaren får vi också veta en del av vad som har hänt tidigare somrar genom återblickar i särskilda kapitel. För det är somrarna som är det viktiga här. Vad som sker under resten av året får vi inte veta så mycket om.

Det är charmigt, mysigt, lättläst och underhållande. Perfekt sommarläsning, och som vuxen kan man också hitta små guldkorn i den här boken. Det enda jag inte riktigt gillar är att jag ibland fastnar i texten p.g.a. översättningen. Vid flera tillfällen lyser engelskan igenom och språket flyter inte riktigt. Jag hade gärna läst boken på engelska i stället. 

Det här är första delen i en trilogi och jag är helt klart nyfiken på att träffa Belly och de andra även i nästa bok. Jag hoppas på mer sommar och sol även i de kommande böckerna, och vill ju så klart veta om det blir något mellan Belly och Conrad…

 

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s