Stella och Sebastian av Jenny Leeb

Som titeln antyder handlar den här boken om just Stella och Sebastian. De har varit ett par i många år, men trots det tvekar Sebastian inför att ta nästa steg. De börjar kolla på hus och de pratar om förlovning, men inget av det blir av. Till slut tröttnar Stella och de bryter upp. Vänskapen finns ändå kvar där och eftersom de har varit så nära varandra under så lång tid blir det naturligt att fortsätta att ty sig till varandra när de behöver tröst, stöd eller bara någon att prata med. Båda vill gå vidare i livet och dejtar i försök att hitta någon ny. När Sebastian så småningom träffar Anna börjar det bli seriöst, och till sin förvåning märker Stella att hon inte alls gillar det. Hon upptäcker att det visst finns en del känslor kvar som hon inte riktigt vet hur hon ska hantera.

Stella och Sebastian berättar historien i varannat kapitel, och det är ett berättarperspektiv som jag gillar. Det är intressant att få höra storyn ur bådas synvinkel och många gånger önkar man att de bara kunde sitta ner och verkligen prata med varandra för det är så mycket som är osagt dem emllan. Precis som det också ofta är i verkliga livet. Folk går om varann när de egentligen så lätt skulle kunna hitta svaren hos varann.

Det är riktigt bra chick-litt det här! Jag satt och verkligen sträckläste boken för att få veta hur den slutade. Jag gillar karaktärerna och storyn. Även om det är chick-litt och det är meningen att det ska vara lite lättsamt och lite ytligt, tycker jag ändå att det lockar till djupare funderingar. Boken fastnade i tankarna ett tag efteråt – både storyn och karaktärerna. En bra bok fastnar, brukar man ju säga. Det måste väl vara det bästa betyg en bok kan få?

2 tankar på “Stella och Sebastian av Jenny Leeb

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s