Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon

Det här är en riktigt mysig bok – en sådan där bok där karaktärerna känns som ens vänner och som man saknar när boken är färdigläst.

Rachel lever ett lyxigt karriärsliv i London och har ett mångårigt förhållande med en gift man. Så i ett svep förändras allt. Förhållandet tar slut, hon säger upp sig på jobbet och förlorar lägenheten (som var hans…). När hon får veta att hon har fått ärva sin mosters gamla hus med tillhörande hundstall för hemlösa hundar, beger hon sig dit tillfälligt för att slicka sina sår och reda upp mosterns kvarlåtenskap. Hennes moster var vida känd för sin förmåga att para ihop hemlösa hundar med precis rätt människor, och folk verkar tro och hoppas att Rachel har samma förmåga och ska fortsätta mosterns arbete. Rachel som inte kan något alls om hundar upptäcker att hundarnas livsöden påverkar henne och att vistelsen i mosterns hus får henne att omvärdera vad som är viktigt i livet. Mosterns hus är dessutom en samlingsplats för alla volontärer och Rachel får uppleva mer vänskap än på länge.

Jag vet inte om man måste gillar hundar, eller i alla fall djur, för att tycka om den här boken. Även om storyn baseras på just hundstallet, är det framför allt människorna som är i centrum i berättelsen. Det människorna har gemensamt är hundstallet, antingen som volontärer eller blivande hundägare. Rachel är huvudpersonen som allt kretsar kring, men vi får också möta Nathalie och Johnny som har varit ett par länge och som kämpar för att bli gravida. Där finns också Zoe som har blivit ensamstående med två små barn efter skilsmässan med sin skitstövel till exmake. En exmake som köper en hundvalp till sönerna och som hon sedan får ta fullt ansvar för.

Det är främst Rachel, Nathalie och Zoe som är berättarröster i boken och vars öden vi får följa. Alla har de olika problem att brottas med, och den gemensamma nämnaren förutom hundstallet är förhållanden. Precis som titeln antyder är det en del ensamma hjärtan till en början, men tack vare hundstallets knutpunkt blir de inte så ensamma längre.

Kärlek, relationer och vänskap – så kan man sammanfatta den här boken. Ett riktigt bra lästips inför höstens regnrusk! På mitt bibliotek var det kö innan jag fick tag i boken och det är kö även nu efter. Det kan jag förstå!

1 tanke på “Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon

  1. Pingback: Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon | Lottens Bokblogg

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s