”Oj, oj, oj. Hur ska du hinna läsa alla dessa?”

Bibliotekarien tittade oroligt på alla mina böcker och sedan lika oroligt på Mini som satt så snällt och tyst och nyfiket kikade tillbaka på henne där från sin bilbarnstol. ”Hur ska du hinna läsa alla dessa med en sådan liten där hemma?” frågade hon vidare. ”Hon ligger så snällt i min famn när jag läser”, svarade jag lugnt och tänkte att på 4 veckor borde jag väl ändå hinna läsa 6 böcker? ”Oj, oj, oj, och alla är visst reserverade efter dig också ser jag”, fortsatte hon lika oroligt. ”Men inte den här!” hojtade hon plötsligt glatt, ”så den kan du ju läsa sist då!” Genast såg hon lite lugnare ut inför min kommande maratonläsning.

Jag brukar undvika att låna böcker direkt från bibliotekarierna eftersom de alltid förfäras över att jag har så många böcker reserverade. Man kan nästan tro att jag är den enda i hela staden som lånar mer än en bok i taget. Men just i dag funkade inte självutlåningsdisken och jag var tvungen att få hjälp av personalen. Och lyckades oroa ihjäl dem med mina alldeles för många böcker. Jag försökte faktiskt lugna henne genom att säga att jag alltid kan låna dem igen senare om jag nu inte skulle hinna läsa alla just nu. De finns ju kvar på biblioteket.

Vad tycks om min skörd?:

Vad mina döttrar bör veta – Elisabeth Noble
Överenskommelser – Simona Ahrnstedt
Varför kom du inte före kriget? – Lizzie Doron
Godnatt, finaste – Dorothy Koomson
Bröllopsfixaren – Marita Conlon-McKenna
Om jag stannar – Gayle Forman

Jag är nog mest sugen på att börja med den näst sista, tror jag.

8 tankar på “”Oj, oj, oj. Hur ska du hinna läsa alla dessa?”

 1. skrattar. ja det var ju ett sätt att se det.

  Vad mina döttrar bör veta tänkte jag köpa, tror dock inte mammahjärtat orkar.. just nu.

  kram

  • Nä det är just det där med mammahjärtat… Men, men. Jag var blödig redan innan och är tio ggr värre nu så det är liksom bara att köra på.

   Kram, kram

 2. Märkligt. Bibliotekarier ska absolut inte ha några synpunkter på hur mycket eller vad folk lånar – de (vi, eftersom jag ju är bibliotekarie) ska vara glada för att folk kommer till biblioteket. Att nån lånar mycket är ju bara bra!

  • Det är konstigt för de har lyckats kommentera mina boklån nästan varje gång. De verkar inte vara vana vid att man har långa listor av reservationer, eller att man lånar en hel bunt varje gång. Men om ingen lånar böcker så finns det ju snart inget bibliotek. Jag borde ju höja lånesnittet rätt rejält! 😀

 3. Haha, konstig bibblotant. 😛

  Hmm, har nog bara hört talas om Överenskommelser av dem på din lånelista – och den vill jag väldigt gärna läsa någon gång!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s