Det här med att skänka böcker

Jag har jobbat hårt det här året med att lära mig att inte behålla precis alla böcker. Jag har börjat resonera lite utifrån de råd jag fick från er förra året. Vilka böcker känner jag är ”färdiglästa”? Vilka känner jag att jag inte skulle sakna i bokhyllan? När jag väl började skänka böcker märkte jag att det gick lättare och lättare för varje gång. Jag började med att skänka en del till min svärmor, och när jag märkte hur mycket hon uppskattade det och dessutom skänkte dem vidare sedan, fick jag blodad tand.

I dag åkte jag med en fullpackad flyttlåda till Erikshjälpen. På torsdag ska jag till en f.d. kollega med en liten hög böcker. Och vet ni, det känns riktigt bra! Det är jätteskönt att rensa ut bland mina böcker, och framför allt roligt att kunna glädja andra med läsning.

Senare i höst ska jag gå igenom mina 12 överfulla flyttkartonger och rensa ut även där. Puh. Det blir nog lite tuffare, men jag tänker passa på när jag ändå är inne i ett flow.

Och om jag senare saknar böckerna? Tja, OM jag någon gång i framtiden får det där drömrummet som jag kan fylla med böcker från golv till tak – då kan jag ju köpa nya helt enkelt. Jag sparar ju mina älsklingar, och så länge de finns kvar kan de ju få sällskap av en massa nya trevliga böcker!

4 tankar på “Det här med att skänka böcker

  1. Wow! Bra jobbat Malin 😀 Bara att köra på nu när du har flow. Jag har också rensat ut en del böcker, men än så länge inte gett bort utan de är förpassade till en låda (eller två!) i källaren. Tänkte att jag ska se om jag saknar dem, annars får de åka vidare om ett tag.

    • Jag veeet . 😀 Jag är superstolt över mig själv! Mina böcker står ju i flyttkartonger då jag inte haft plats att ha så många uppe de senaste åren. Och då har det nog blivit lättare att göra sig av med dem nu, för har jag inte sett dem på så länge kan jag ju lika gärna skänka bort en del. Det är nog bra att gömma undan böckerna ett tag och se om man saknar dem eller inte.

      Jag ska rensa mer i höst! Jag ska gå igenom alla kartonger här hemma och vara riktigt kritisk mot varenda liten bok. Stanna eller inte stanna? Det blir den stora frågan.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s