Välkommen hem till Maria Montazami

Jag ska börja med att erkänna att jag tillhör Maria Montazamis stora skara av fans. Jag tycker att hon är så otroligt härlig när man ser Svenska Hollywoodfruar. Hon är rolig, bjuder både på sig själv och sin vardag. Därför har jag också längtat efter den här boken – riktigt mycket faktiskt.

Hon kallar den för en livsstilsbok, och det är nog en bra beskrivning. Boken innehåller massor av fotografier på Maria, familjen, huset, maten och vännerna. Fantastiska fotografier tagna av Roland Persson, som har lyckats fånga en sådan härlig känsla och stämning. Det är en ren fröjd att bara bläddra i boken och se dessa bilder, särskilt om man, precis som jag, är fotointresserad. Dessutom är det lite roligt att se vissa bilder i boken (som den blå skålen!) som man såg i avsnittet av Svenska Hollywoodfruar hur de fotade dem.

Förordet är skrivet av Maria själv, men resten av texterna står Ulf Elfving för. Det är dels lite bakgrund till hur hon hamnade i USA, lite anekdoter, tips angående mat, inredning, dukning o.s.v. Det finns tips och recept för hur man arrangerar brunch, familjemiddag, barbeque, cocktailparty, tjejmiddag m.m. 

Om man inte gillar Maria Montazami – gillar man då den här boken? Jag vet inte, kanske att man ändå kan inspireras av bilderna och recepten? Själv gillar jag boken, men så är jag också ett fan. Jodå, den här boken kommer jag att bläddra mycket i och drömma mig bort till ett soligt Kalifornien, med en massa roliga grillfester, drinkar, poolbad och glada människor. Och så klart – det blir till att testa recepten. Särskilt ostbollarna rullade i krossade ostbågar – hur smarrigt låter inte det?

Bok från ICA Bokförlag. Om du klickar på länken kan du också se ett videoklipp där Maria berättar om boken.

5 tankar på “Välkommen hem till Maria Montazami

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s