Överenskommelser av Simona Ahrnstedt

På den här bokens omslag står det en hel massa översvallande positiva kommentarer om boken. När jag läste dessa tänkte jag att ok, men sååå bra kan den väl inte vara? Men jo! Den är så bra. Jag fullkomligt slukade den!

Boken utspelar sig i Sverige i slutet på 1800-talet och i fokus är kärleksparet Seth och Beatrice. Hon är föräldralös och bor hos sin fabror och hans fru samt deras två barn Edvard och Sofia. Beatrice får följa med familjen på diverse tillställningar, som t.ex. opera och bal. Och det är just på operan som hon första gången möter Seth, den omåttligt snygga kvinnokarlen som är känd för att just sina kvinnor. Beatrice är inte rädd för att säga vad hon tycker och vill definitivt inte enbart vara till för att behaga en man eller ställas under hans intelligens. Hennes sätt fascinerar Seth och ganska snart är de båda lika förälskade. Men, ett förhållande mellan dem är en omöjlighet. Det finns andra planer för Beatrice, och det finns många krafter som gör allt de kan för att hålla de båda älskande ifrån varandra.

Ja, det här är romantik så det bara ångar om det! Det är så oerhört snyggt skildrat och så uppslukande läsning att jag satt fast med boken tills den blev utläst. Det här är en sådan där bok där man som läsare vet allt som händer, medan de stackars huvudpersonerna går omkring ovetandes och undrandes. Flera gånger hade jag lust att hoppa in i boken och ställa saker och ting tillrätta, räta ut alla missförstånd och hjälpa Beatrice och Seth. För ibland är det så frustrerande att de liksom aldrig lyckas få till det. Det är så många som vill sabba för dem, förhindra och förstöra.

Läs den, är mitt tips. Det här är perfekt höstläsning, utan tvekan. En soffa, en varm filt, en kopp varm choklad, några tända ljus och så lite (läs mycket) romantik på det. Och sedan kan det höststorma utanför fönstret bäst det vill!

Annons

5 tankar på “Överenskommelser av Simona Ahrnstedt

 1. Den verkar bra! Måste jag nog läsa. Kanon att få bra boktips från dig 🙂 Du ska inte haka på bokklubben igen? Vi är lite fler folk nu men det är aldrig full uppslutning vid träffarna. Skulle vara jätteroligt om du ville börja igen. Ha det bra! Maria

  • Den skulle du nog gilla! Kul att du hittar tips! 🙂

   Jo, kanske att jag skulle göra det… Beror lite på när ni träffas eller om jag kan ta med min Mini isf?

   Ha det bra du också!
   Kram, kram

    • Det hade ju så klart varit jättekul, men vi är ju eventuellt på väg bort härifrån… Nu eller senare, vi vet inte riktigt. Jag vill ju inte hoppa på något och sen inte kunna fullfölja.
     Kram, kram

 2. Pingback: ”Överenskommelser” av Simona Ahrnstedt « Lottens Bokblogg

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s