Josses barnmat av Josefine Haamer von Hofsten

Det här är helt klart den bästa av de böcker om barnmat jag har läst! Den har bläddrats i flitigt här hemma, och använts!

Boken innehåller en hel massa bra recept, och det påpekas att det inte anges någon ålder just för att man ska våga testa. För precis som hon säger är alla barn olika – det någon gillar tycker en annan inte alls om och tvärtom. Recepten är dessutom tänkta att göras för både vuxna och barn. En stor gryta till de vuxna där man kan salta och så en liten gryta brevid med i stort sett samma ingredienser (utom salt) och så är det bara att mixa maten till den konsistens som passar just ditt barn bäst.

Förutom recept är det en massa bra info som t.ex. konsistensskolan, kryddguide, om matvägrare, om att skapa matro m.m. Allt man kan tänkas vilja veta om att servera den allra första barnmaten.

Jag har som sagt redan testat en del recept och Mini har ätit med stor aptit, särskilt kycklingen med basilika – den är en stor favorit (jag tycker också att den är supergod). Vi har också testat dinkelpannkakorna med kokos (mums för bara oss vuxna då Mini inte kan äta pannkakor riktigt än), dillkyckling, äpple/hallonmos – ja, allt har varit kanongott. Det är också bra att recepten är indelade i t.ex. kyckling, vegetariskt, mellanmål, efterrätt o.s.v. Det gör det enkelt att överblicka.

Själv tycker jag att boken har en snygg layout med lockande bilder, den känns modern och fräsch. T däremot, tycker att den är plottrig och rörig och svår att orka läsa då layoten och färgerna ändras hela tiden. Där ser man vad olika man kan tycka!

Den här boken vill jag varmt rekommendera till alla, oavsett vilken ålder era barn har. Den funkar lika bra för minsta bebisen till tonåringen, och för oss vuxna också. Kolla gärna in sidan Jossesbarnmat för att få veta lite mer.

Enda minus jag kan komma på är att jag har lånat boken på bibblan och någon elak människa (grrr…) har reserverat boken och tvingar mig att lämna tillbaka den så tidigt. Den här boken vill jag ju ha här hemma alltid…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s