Fyra dagar fyra nätter av Morgan Matson

Jag höll nästan på att missa denna pärla till bok! När jag först läste om den intresserade den mig inte alls, och inte förrän Lisa tryckte på att den var så läsvärd gav jag den ett försök. Tack! För åh vad jag gillade den här boken!

Amys familj splittras efter pappans plötsliga, tragiska död. Mamman skaffar jobb i en annan stad och lägger ut deras hus till försäljning, och Amys tvillingbror har blivit inlagd på rehab för sina drogproblem. Kvar blir Amy i huset, tills mamman bestämmer att hon ska köra från Kalifornien till nya huset i Connecticut, för att de ska få dit familjens bil. Eftersom Amy inte kör bil efter olyckan har mamman lyckats fixa så att vänninans son ska följa med och vara chaufför. Hon ger dem tydliga direktiv vilken väg de ska ta och har bokat alla hotell i förväg. Men när Amy och Roger sätter sig i bilen inser de ganska snart att de vill göra resan på sitt eget sätt. Det blir en road trip där de båda tvingas inse sanningar de försökt dölja.

Man får tidigt veta att Amy på något sätt känner sig skyldig till pappans död, och genom samtal med Roger och andra karaktärer som dyker upp under resan, samt genom tillbakablickar i tiden, får vi allt eftersom veta mer om vad som egentligen hände den där dagen. Små pusselbitar läggs på plats och ger oss en bild av vem Amy är, hur hennes familj kom att splittras samt hur pappan dog.

Dessutom får man en stycke amerikansk kultur på köpet, och jag blir så extremt sugen att åka dit när jag läser om alla ställen de besöker och allt de äter(!). Jag menar – skittles – finns det något godare godis?!

Det här är en ungdomsbok som jag verkligen vill rekommendera vidare! En bra, intressant story tillsammans med ett skickligt språk. Extra kul är att det finns en massa foton, kvitton och spellistor i boken. Amys mamma ger henne nämligen en slags resedagbok i samband med resan, och i den klistrar hon både in foton samt skriver kort om resan. Det gör att man som läsare känner sig som en medpassagerare på resan. Kul grej!

4 tankar på “Fyra dagar fyra nätter av Morgan Matson

  1. läste ut den här boken igår – och gud vad jag inte ville att den skulle ta slut! XD
    jag läste en väldigt positiv recension av den på en blogg, annars hade jag också missat den här boken då jag inte brukar kolla i ungdomshyllorna så ofta. verkligen superbra 🙂
    kanske får kika in din blogg lite mer och se om jag kan få något bra boktips =)

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s