Tre filmatiseringar att kolla in

Det där med filmatiseringar av böcker kan ju bli hur som helst, men på senaste tiden har jag sett tre stycken som jag vill rekommendera.

Den första är Sarahs nyckel, baserad på boken av Tatiana de Rosney. Boken var otroligt bra och filmatiseringen gjorde ett djupt intryck. Det är en tung film, på så sätt att det är så starkt att se. Hjärtslitande. Och det spelar ingen roll om den är trogen boken eller inte, den är lika bra oavsett.

Den andra är Damernas detektivbyrå, baserad på boken av Alexander McCall Smith. En bok som jag inte har läst, men efter att ha sett filmen blev jag ruskigt sugen. För åh, vilken härlig film! Rolig, charmig och riktigt mysig. Jag älskar karaktärerna och skådisarna är suveräna.

Den tredje är Flickan från ovan (The lovely bones), baserad på boken (men jag läste den före bloggens tid så det finns ingen recension här…) av Alice Sebold. En otroligt bra film med lika bra skådespelare. En både mörk och vacker film på samma gång.

Jag skriver inget innehåll om filmerna, men är man nyfiken kan man klicka på länkarna till böckerna för att se lite mer vad de handlar om. Har ni inte läst böckerna så har ni ju också fått lite boktips på köpet! Och jag ska lägga till Damernas detektivbyrå till min att-läsa-lista.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s