Spännande filmatisering

I går kväll såg vi The Lincoln Lawyer, med Matthew McConaughey (en av mina absoluta favvoskådisar) i huvudrollen. Han spelar advokaten Mickey Haller som får ett fall där han ska försvara en ruskigt rik kille som anklagas för att ha misshandlat en kvinna svårt, något han förnekar. Det verkar vara ett solklart fall och han får bra betalt. Det dröjer dock inte länge förrän han inser att det är något lurt med det hela. Det är en helt otroligt bra och mycket sevärd film! Spännande in i det sista, intressant, klurig och med många bra skådisar. Marisa Tomei, Ryan Phillipe och William H. Macy gör alla bra prestationer i filmen.

Filmen är baserad på Michael Connellys bok med samma namn (från början kallad I lagens limo). Jag har inte läst boken, eller något annat av författaren. Hans böcker är inget som direkt lockar mig, men den här boken skulle jag faktiskt kunna tänka mig. Det är lite John Grisham över det hela.

Kolla in trailern till filmen här.

4 tankar på “Spännande filmatisering

 1. Toppen! Jag har bara läst dåliga recensioner av den här filmen, av ”riktiga” recensenter och det de tycker brukar inte stämma överens med vad jag tycker, alltid. Skönt att läsa något bra om den, för den ligger på min vill-se lista. Inte visste jag att den byggde på en bok, den får jag nog ta en titt på.

  • Har den fått dålig kritik? Vad tråkigt, det fattar jag inte alls. Men precis som för dig brukar min smak inte heller riktigt överensstämma med ”riktiga” kritikers.

   Jag visste inte heller att den byggde på en bok förrän det dök upp i eftertexterna, men jag kunde inte låta bli att tänka under tiden jag såg filmen ”att det här skulle ha varit en spännande bok”. Och så var det redan det! 🙂

   Se den!

  • Jag har fått för mig att han skriver lite tyngre böcker, typ thriller-aktigt. Men deckare då alltså? Jag har en bok av honom i bokhyllan som följde med en tidning. Hmmm… kan den heta ”Fällan” eller något liknande? Kanske får spana in den.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s