Tigerkvinnan av Katerina Janouch

Det här är den fjärde delen i serien om barnmorskan Cecilia Lund. Tidigare delar är Bedragen, Systerskap och Hittebarnet. Man kan läsa dem som fristående delar, men läsningen blir helt klart bättre av att läsa dem i ordning då de ju bygger på varandra.

I den här delen möter vi återigen Cecilia Lund och hennes familj. Den här gången ligger fokus mer på Cecilia och hennes gamla familj, d.v.s. hennes mamma och systrar. Både hon och mamman får ta emot hot av någon okänd människa, något de båda först håller hemligt. När till slut berättar om hoten undrar de så klart om det är en och samma person som ligger bakom. Cecilia är gravid med femte barnet och hoten mot henne verkar handla just om graviditeten.

I alla böckerna är fokus på relationer och så en bihandling som oftast är av det mörkare slaget. I den här delen känns dock inte bihandlingen som något som händer lite vid sidan av. Det gör faktiskt att den här boken kan vara en av de bästa i serien. Den känns väldigt väl sammanflätad.

Det är intressant att få veta lite mer om Cecilias systrar, vilka mest har skymtat förbi lite hastigt i tidigare delar. Nu får vi veta lite mer om dem och deras liv. Detsamma gäller för deras mamma, och nu får vi också veta mer om hennes alkoholproblem och hur det har påverkat systrarnas uppväxt. Saker som tidigare har anats i de tidigare delarna, kommer här upp till ytan och får svar.

Jag har gillat alla delarna i serien och tycker att de håller en väldigt jämn kvalitet. Det här är nog ändå den bästa hittills, dels eftersom den känns så väl sammanflätad, men också för att man får svar på sådant man undrat över. Sådant som jag har varit nyfiken på. Sedan ska jag erkänna att även Cecilias graviditet och hennes tankar kring den bidrog till att jag gillar boken lite extra.

Precis som de andra delarna är det här en riktig sträckläsarbok. Härlig, skön läsning när det är som bäst. Jag ser redan fram emot att få läsa nästa del i serien! Har du inte läst någon av delarna kan jag varmt rekommendera att göra det!

Bok från Piratförlaget.

2 tankar på “Tigerkvinnan av Katerina Janouch

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s