Guldet från växterna av Finn Andersen

Jag har fått lite dille på vegetabiliska oljor. Det började med att jag köpte Arganolja (som ingår i Moroccan Oil som Maria Montazami alltid lovordar) och använde det som nattkräm. Det bästa jag någonsin använt! Huden blev sidenmjuk och fick sådan härlig lyster. Sedan köpte jag Jojobaolja och hade i håret för att göra det mjukt. Och så har vi kokosolja som badolja till Mini – hennes hud är så otroligt len och mjuk efter badet. Jag testade att göra hårinpackning på mitt hår och blev imponerad över hur bra det funkade. Jag har det även på huden efter att jag har duschat och huden blir så otroligt mjuk och fin av det.

I den här boken kan man läsa hur oljor framställs och hur de är uppbyggda. Jag hade dålig koll på skillnaden med varmpressad och kallpressad olja, men nu har jag fått svar på det. Efter en mer allmän faktadel kommer en hel massa oljor i bokstavsordning med fakta om allt från ursprung till hur de kan användas. Det finns också en del recept om hur man kan blanda olika oljor för att de ska passa som t.ex. hudvård, massageolja, hårvård och liknande. Helt klart inspirerande til att testa en del av dem. Jag har ju bara testat att använda oljorna var för sig.

Det är å andra sidan inte bara jag som har fått dille på vegetabiliska oljor. Jag har läst på flera bloggar om hur de smörjer in hårbotten med Ricinolja flera gånger i veckan innan duschen för att få håret att växa fortare samt bli tjockare. Och bilderna visar att det faktiskt verkar funka. Riktigt bra t.o.m. På flera apotek har Ricinolja sålts slut eftersom förfrågan har varit så stor. Kanske något att testa?

Bok från Artaromaförlaget

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s