Läsutmaning(ar) 2012

Nytt år- ny läsning!

Jag har ännu inte hunnit sammanställa min läsning för 2011. Det kommer senare i veckan. Lite eftertanke och någon slags summering är alltid bra. Kolla vilket spår man är inne på, om förnying behövs o.s.v.

För 2012 tänkte jag ta tag i läsningen lite mer. Under 2011 flöt det mest på av sig själv och blev spontanläsning. Det är ju skönt det också, men jag känner att jag missar en del av de där författarna som jag egentligen väldigt gärna vill läsa men som jag liksom glömmer bort i farten. Därför hoppar jag på Enligt O:s utmaning Boktolvan. Mer om det dock i ett eget inlägg.

Under 2011 har jag köpt kanske en handfull böcker, en medveten strategi eftersom jag redan har högavis med olästa böcker här hemma. Dessutom har jag varit en mycket flitig biblioteksbesökare under året. Bra där!

I dag tog jag tag i den där egna bokhyllan som står proppfull med olästa böcker, gjorde en sammanställning och räknade. Oops… Det var ju rätt många fler böcker där än jag trodde. Jag räknade till 80 st olästa (eller lite påbörjade) böcker och jag hade gissat på kanske hälften… Då har jag ännu INTE räknat den fulla flyttkartong med olästa böcker som står undangömd och skäms lite grand i en garderob. Den vågar jag inte ens titta i just nu.

Min läsutmaning för 2012, förutom Boktolvan, blir alltså att läsa böcker från min egen bokhylla. Alltså verkligen ta tag i den där hyllan och prioritera böckerna där. Här finns böckerna i utmaningen som jag kort och gott kallar I bokhyllan. Det är en salig blandning av köpta böcker, böcker som medföljt tidningar, böcker som jag har fått, böcker som varit så billiga att man-bara-måste-ju-köpa-dem, böcker jag inte ens vill läsa, böcker som har påbörjats men aldrig tagit sig vidare. Ja ni fattar. En salig blandning. Nu ska de läsas. Inte alla i år. Nej, nej, nej. Lite nytt och lite spontant måste få komma in också. Men bara själva känslan av att börja beta av och kunna stryka över – det blir en bra känsla det.

I bokhyllan 2012. Nu ska den banne mig länsas, undan för undan.

4 tankar på “Läsutmaning(ar) 2012

    • Ja, man har ju en liten, liten tendens att samla på sig en massa olästa böcker. Hmmm… Och ändå köper man nya för jämnan. 🙂

      Gott nytt bokår till dig också!

  1. Känns helt rätt att bokbloggare inser att det kan vara smart att läsa de böcker som redan finns hemma istället för att hela tiden köpa nytt. Jag har hållit på med Projekt Länsa bokhyllan sedan början av 2011 och kommer förhoppningsvis kunna avsluta projektet detta år, mindre än 30 böcker kvar nu. Började med ca 60-70

    • Vad härligt det måste kännas att ha kunnat beta av hyllan! Ja, jag tycker att det är synd att det ofta mest blir nya böcker som bloggas om. Jag har en massa godbitar i hyllan som bara blivit stående, så kan det ju inte fortsätta.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s