Maten som stärker din hälsa av Charlotte Erlanson-Albertsson

Nyckeln till hälsa är en bra kost – så står det på baksidan av den här boken. Det är en bra sammanfattning av vad boken handlar om. Boken är indelade i tre olika områden. Allra först nämns en rad vanliga sjukdomar (livsstilsjukdomar) och vilken typ av mat man bör äta för att skydda sig mot just de sjukdomarna, och vad man bör undvika att äta. Sedan kommer en del där olika födoämnen tas upp och vad de kan bidra med för hälsan. Allra sist kommer den del som jag tyckte gjorde att den här boken skiljer sig lite från andra böcker i ämnet. I slutet finns nämligen en receptdel och efter varje recept får man veta vad de olika delarna i receptet bidrar med för hälsan.

Jag har sett den här boken tidigare och tvekat lite då den verkat fokusera så mycket på just sjukdomar. Den kändes lite negativ i mitt tycke. Men så läste jag några positiva recensioner och insåg att den hade en hel del läsvärt.

Jag gillar den här boken mycket tack vare receptdelen. Det blir en hjälp på traven efter att ha läst så mycket om vad man bör och inte bör äta. Konkret och lätt att ta till sig. Och jag gillar mycket det här med att mat ska vara mat, riktig mat gjord på bra råvaror. Utan skadliga, tvivelaktiga tillsatser i form av smakförstärkare eller färgämnen. Mat helt enkelt. Och att maten spelar en nyckelroll till hur vi mår är väl en självlarhet?

Ett bra boktips om man vill börja det nya året med fokus på hälsan. Läs mer här om boken.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s