Elsas mode av Sofi Fahrman

En av de bästa sakerna med att läsa böcker är att man får uppleva och ta del av världar man annars aldrig skulle få. Att få se något helt annat än vad man är van vid. Så är det i den här boken. Jag är inte speciellt intresserad av mode eller uteliv – jag gillar i och för sig att shoppa, men inte alls på det sätt som det görs i den här boken. Jag följer inga modebloggar och jag har aldrig varit intresserad av Stockholms uteliv. Ändå (eller kanske just därför?) blev det här riktigt intressant läsning.

Elsa är 21 år och har tillbringat några månader i drömstaden New York som hon tvingas lämna. Ett liv i hemstaden Borås lockar inte så hon drar till Stockholm för att hitta vad hon vill göra med livet. Hon älskar mode och kan i stort sett allt om det. Problemet är att det är helt stängda dörrar för henne i Stockholm. I NY kunde hon snacka sig in överallt, men inget verkar funka i Stockholm. Hon bestämmer sig för att starta en modeblogg och lyckas genom smarta knep och mycket driv snabbt få den att bli en av Sveriges största. Dessutom träffar hon en massa människor som också på sitt sätt hjälper henne att öppna de tidigare så stängda dörrarna.

Det här är en riktigt smart och rapp chick-lit. Nog för att man kan reta ihjäl sig på själva Elsa vid flera tillfällen, men hon är samtidigt väldigt rolig att följa. Det är bra driv i språket och jag vill verkligen veta hur det går för Elsa, hennes blogg och kärleken. Jag sträckläste boken, nästan i ett enda svep. Jag tror faktiskt att jag måste läsa även de två andra delarna i trilogin som har kommit ut. Jag är nyfiken på hur det går för Elsa.

Här kan du läsa mer om boken och även provläsa en bit.

1 tanke på “Elsas mode av Sofi Fahrman

  1. Läste också boken och recenserade den på bloggen 🙂 Kunde också störa mig på lilla Elsa xD Men hon var samtidigt rätt pinsam/underlig så den var ju rätt underlig. Hade lite blandade känslor eftersom jag tyckte att språket i boken var rätt dålig ibland men det blir nog till att läsa resten också :3

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s