HIssa eller dissa Gerhardsen?

Hmm. Dilemma. Jag har börjat läsa Carin Gerhardsens Pepparkakshuset. Eller, börjat och börjat, jag är i alla fall 100 sidor in. Men där har boken blivit liggande, efter att ha åkt fram och tillbaka i läsnävarna flera gånger. Lägga ner eller fortsätta, lägga ner eller fortsätta… Så där håller jag på. Jag har sagt det miljoner gånger innan – jag gillar inte att läsa deckare. Jag gillar inte hur de får mig att må, att läsa om död och våld. Jag tycker att det sätter sig i sinnet när man läser om det.

Pepparkakshuset är rätt brutal och jag mår nästan lite illa av läsningen ibland. Och så funderar jag – ska jag ge boken en chans och läsa till slutet eller ska jag avbryta och ta något annat? Så många läsare hissar Gerhardsen vilket gjorde mig nyfiken på att testa. Trots genren. Hissa eller dissa? Det är frågan.

 

2 tankar på “HIssa eller dissa Gerhardsen?

  1. Jag tycker att Gerhardsen är bra, men om jag vore du skulle jag vänta lite. Det är ofta små barn som råkar illa ut och jag fixade inte att läsa om det när mina barn var yngre. Nu går det lite bättre, men jag måste pussa och krama dem lite extra.

    • Ja, det är just det där med barn som far illa som fick mig att tveka en bit in i läsningen. Usch. Jag mår lite illa när jag läser. Det blir nog till att lämna den åt sidan ett tag…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s