Påskgula böcker

Kanske en gul bok till påsk? Jag kollade igenom min bokhylla (och några flyttkartonger där ärligt talat de flesta av mina böcker finns…) och hittade några gula böcker, påsken till ära. En del redan lästa och en del fortfarande i väntan på att plockas upp och få läsas.

Tigerkvinnan av Katerina Janouch – hela serien om barnmorskan Cecilia Lund är en favorit hos mig. Missa inte denna serie!

Dödens viskningar av Simon Beckett – det här är ett second hand-fynd som än så länge är oläst. Jag kanske ska slå till med den här boken i påsk för att både läsa gult och deckare, som sig bör. Jag har tidigare läst Dödens kemi och Skrivet i eld av Beckett och tyckt väldigt bra om dem. Ett bra betyg för någon som vanligtvis inte gillar deckare.

Barnen på Bråkmakargatan av Astrid Lindgren – åh, även lilla Mini vill väl ha gula böcker i påsk? Läsa lite högt ur denna för henne kanske?

Den hemliga historien av Donna Tartt – en sådan där man-måste-läsa-bok som jag fyndat på second hand men inte fått tummen ur att läsa… Den står på listan, jo, det gör den.

Tusen strålande solar av Kaled Hosseini – läste jag nyligen efter mycket tvekan. Vilken bok! Jag hade inte behövt vara orolig för den var väl värd att vänta på.

Vi har redan sagt hej då av Daniel Åberg – en bok med ett riktigt häftigt slut som måste upplevas. Den här boken gav en riktigt härlig läsupplevelse, både innehållet och språket bidrog till det.

Lite påskgult fanns allt i bokhyllan här hemma! Hur ser det ut hos er? Finns det något gult i bokhyllan?

8 tankar på “Påskgula böcker

    • Då har du en riktig guldgruva framför dig! 🙂 De behöver inte läsas i ordning, men eftersom det är samma personer som återkommer kanske det ger mer om man faktiskt tar böckerna i rätt ordning.

  1. Pingback: Inte helt hundra | Daniel Åberg

    • Det kanske är bra att vara tveksam? Jag tänker att ibland har man så höga förväntningar att ingen bok ens skulle kunna leva upp till det. Bättre att läsa lite med inställningen att ”jaja, jag får väl se…”. 🙂

      Ha en fin dag du också!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s