Läsning på resande fot

Vi har varit i Spanien en runda och vänt och självklart skulle lite reselitteratur packas ner i väskan. Nu skulle vi bara vara borta några dagar, och med en energisk ettåring att hålla koll på dessutom. Men, just in case stoppade jag ner två böcker i väskan. En excess-format i handväskan att ha på flyget, och så en vanlig pocket i resväskan.

Nå? Läste jag något då? Mjo. Fast det där med att läsa på flyget gick ju bort, insåg jag ganska direkt. Jag hade ettåringen fastspänd och sovandes i mitt knä både vägen ner och hem. Armarna fastlåsta och dessutom var jag själv dödstrött och prioriterade att få sluta ögonen och fejksova lite.

Däremot läste jag lite i min pocket när dottern sov tupplur. Nu vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson var det jag hade plockat med mig, och jodå – jag hann i alla fall läsa några sidor. Tillräckligt mycket för att komma in i handlingen och gilla vad jag läste.

Det dröjer kanske några år innan det där med att ligga och plöja böcker vid poolen kan återupptas? Med en nyfiken ettåring som vill upptäcka varje centimeter av världen fanns det knappast någon tid eller möjlighet att ens ligga i en solstol. Nu var vi ju å andra sidan inte där på semester utan på kiropraktiskt seminarium, men ändå…

Det blir till att fortsätta läsandet av boken här hemma i stället. När Mini sover. Och det blir inte i en solstol med Medelhavet som utsikt. Nä, det får funka med en soffa och regn utanför fönsterna. Det går fint det med.

2 tankar på “Läsning på resande fot

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s