Bokbloggsjerka – om att resa till bokens verkliga värld

Jag hoppar på veckans Bokbloggsjerka där vi får frågan om vi någon gång har rest till något ställe för att själva få uppleva miljön i en bok som vi har läst. Eller, om vi skulle kunna tänkas göra det?

Mitt svar blir både ja och nej. Eller ett tydligt nja. För jag har inte haft en specifik bok som gjort att jag bokat en resa och åkt dit, mer än känsla eller en önskan att få uppleva en kultur. Jag har alltid varit svag för Greklands mäktiga historia, särskilt när jag var yngre. När jag allra första gången skulle åka utomlands utan föräldrarna föll valet på Egina, en liten ö utanför Athen. För att vi ville åka omkring och se kulturen som vi läst så mycket om. Jodå. 17 år gamla och med ett genuint intresse för allt som hade med det antika Grekland att göra.

Några år senare åkte jag med dåvarande pojkvännen till Kreta, mycket för att äntligen få se Knossos som jag läst så mycket om. Det var en mäktig känsla att få se och uppleva platserna som jag redan besökt så flitigt genom böckernas värld.

Om jag skulle besöka någon plats tack vare någon bok nu? Jag kan inte komma på någon enskild bok som har en miljö jag vill uppleva, däremot lockar New York mycket tack vare både böcker och filmer om denna stad. Det är mitt drömresemål. Och varje gång jag läser något av en Sydamerikansk författare lockar det. Hela Sydamerika är ett outforskat område för mig, så där är en resa jag gärna skulle göra.

3 tankar på “Bokbloggsjerka – om att resa till bokens verkliga värld

    • Ja precis så var det för mig. Man hade läst så mycket om det i skolan att valet på Grekland kändes självklart. Att få se allt man läst om så mycket. Nu var det många år sedan jag var i Grekland senast, men jag vill helt klart dit igen! 🙂

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s