Den engelska månaden

Maj månad var ju engelsk månad för min del. Tanken var att jag skulle ta tag i de där engelska böckerna som står och knuffas i min bokhylla. De som har ratats de senaste två åren på grund av graviditetshjärna och sedan amningshjärna. Nu när jag inte har de där grötproblemen i hjärnan längre borde de engelska böckerna få sin chans.

Så hur gick det då?

Nja… Sådär, blir väl mitt luddiga svar. Jag läste ut Charlaine Harris Club Dead och Cecelia Aherns The Book of Tomorrow, men de var också de enda som blev utlästa. Ben Eltons Inconceivable verkade lovande till en början, men då den utspelar sig helt i dagboksform blev det till slut för långtråkig läsning. Det var dessutom en biblioteksbok, så den lämnades tillbaka oläst.

Jag påbörjade också Douglas Kennedys The Moment, och även om den är bra är den också lite seg. Jag jobbar på den, kan jag väl säga. Det får bli min ibland-läsning här hemma ett tag framöver. Douglas Kennedy har jag ju dessutom på min Boktolva, så att läsa något av honom är ett mål i år.

Målet med engelska månaden var att återigen läsa något på engelska så det målet uppnådde jag. En liten spark i baken att välja att läsa på engelska ibland. En spark i baken att även under resten av året välja en engelsk bok ur bokhyllan.

Och eftersom jag i höst ska börja på ett jobb där jag pratar engelska på arbetstid kan det ju vara bra att friska upp engelskan lite extra. 🙂

Jag har nämligen fått jobb på Internationella Engelska Skolan, så jag ska tillbaka till läraryrket igen. Jag ska bara jobba halvtid (så att jag fortfarande kan vara hemma mycket med Mini) och ska undervisa i spanska, fast på engelska då. Det ska bli spännande och känns som en utmaning. Lite pirrigt är det allt också. Och roligt!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s