Sannas matbok: för den självläkande människan av Sanna Ehdin

Den här boken fick jag i händerna av en vän som beskrev den som ”sin bibel”. Och det är ju klart att man blir ruskigt nyfiken på en bok som får den beskrivningen. Efter att ha läst den och antecknat flera sidor i min anteckningsbok kan jag bara hålla med. Det här är en bok som är väl värd att läsas och inspireras av!

Boken inleds med en beskrivande text om hur vårt sätt att äta och förhålla oss till mat har förändrats, från att laga mat från grunden till att köpa färdigprocessat till att komma tillbaka till ursprunget igen. Många av oss känner nog igen oss i hennes beskrivningar från barndomen, utan att ens vara särskilt gamla. På väldigt kort tid har vårt sätt att äta förändrats väldigt kraftigt.

I boken skriver hon hur vi kan ge maten en ny roll, hur viktig maten är för vår hälsa och vårt liv. Det finns en massa recept på allt från frukost, middag, tillbehör, bröd och allt annat vi behöver. Det går att göra nyttig, stärkande mat på ett enkelt och snabbt sätt. Mat som gör oss pigga, fulla av energi och friska.

I slutet av boken kommer den del som jag själv blev mest inspirerad av. Jag antecknade massor från den delen. Allt är egentligen en självklarhet, men någonstans har vi gjort maten till vår fiende – den som gör oss sjuka, feta och orkeslösa. Det är som hon skriver: ”Vägen till hållbar hälsa är att äta och leva på det sätt som bygger en sund kropp.”

Det här är en bok som jag kommer att köpa för att kunna ha hemma och slå i, inspireras av både vad gäller recept och text. Eftersom det var min väns bok och bibel ville hon så klart ha tillbaka den, så det får helt enkelt bli ett eget exemplar av denna ”bibel”. Det är utan tvekan en bok jag vill ha hemma och använda mig av i vardagen.

När jag hade läst den här lånade jag ytterligare två av hennes böcker på bibblan, och efter att ha läst en av dem inser jag att hennes böcker ska man äga. Jag får helt enkelt ta och köpa på mig ett eget litet bibliotek av hennes inspirerande och hälsofrämjande böcker. För det här är böcker som jag verkligen älskar!

Vill ni läsa mer om boken och kanske provläsa ett stycke kan ni göra det här. Och vill ni läsa mer om Sanna Ehdin kan ni göra det här.

7 tankar på “Sannas matbok: för den självläkande människan av Sanna Ehdin

    • Ja, här kommer det nog att bli en köpa-sanna-ehdin-böcker för min del i höst. När jag äntligen får lön igen och kan spendera lite pengar. 😉

  1. Tycker också att det är en fantastiskt inspirerande bok. Har numera alltid ingefära, vitlök, cayenne, gurkmeja med när jag lagar mat. Inte alla alltid men någon är med. Blev ingefära exempelvis i fläskpannkakan igår:-)
    Känner mig lite knasig dock. Har givit bort den flera gånger men äger ingen själv.

    • Tyvärr har jag inte boken här hemma så jag kan kolla. Jag lånade den av en kompis.

      Jag själv äter inte rött kött, men däremot fisk och kyckling, och jag kände att det fanns många recept som passade mig. Men om man är riktig vegetarian – tyvärr kommer jag inte ihåg… Jag TROR att det finns många recept som passar, om jag minns rätt. Det bästa är nog att kolla upp boken på bibblan eller i en bokaffär och bläddra i den först. Annars kan du alltid kolla upp Sanna Ehdins facebook-sida och skriva en fråga där för hon är väldigt aktiv där och skulle säkert ge ett snabbt svar.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s