Tre veckor av Birgitta Bergin

Den här boken låg i brevlådan som om den var en försenad julklapp, inslagen i rött papper och med lackat sigill. Anledningen till det juliga temat är att boken utspelar sig veckorna precis innan jul. Sånt gillar jag – när man lägger lite extra energi på att göra en trevlig presentation. Det väcker min nyfikenhet.

Ulli och Peter har varit gifta i många år och räknas som det där trygga paret av alla vänner. Paret som alltid kommer att hålla ihop. Det tror även Ulli och därför blir chocken total när hon en dag får ett telefonsamtal från Peter där han säger att han vill skiljas. Bara sådär.

Under tre veckor får vi följa vad som sedan händer. Ulli har svårt att förstå och ta till sig vad som händer och det är mycket ilska och frågor som bubblar inom henne. Hon bor kvar i huset med tonårssönerna medan Peter flyttar in till den kvinna som han har haft ett förhållande med bakom ryggen på Ulli. Efter det där så omtumlande telefonsamtalet händer en massa saker i hela familjens liv. Det är som att trycka på en knapp som plötsligt sätter igång en hel process av rörelse som drabbar hela familjen.

Det här är en rätt vardaglig berättelse om vad som händer när man inte är rädd om varandra, när man tar kärleken och sin partner för given. Om svårigheten att kommunicera när vardagen tar över. Och jag gillar det där vardagliga, att få följa helt vanliga människor som råkar ut för saker som skulle kunna drabba vem som helst. För min del hade den där lite dramatiska händelsen i slutet gärna fått plockas bort ur handlingen, den behövs inte utan känns snarare lite överdriven.

En helt klart godkänd bok som rekommenderas som perfekt semesterläsning – lättläst, lättsmält och underhållande.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s