Din inre framgång av Sanna Ehdin

Efter att ha läst och antecknat mängder ur Sanna Ehdins Sannas matbok: för den självläkande människan, ville jag läsa mer av henne. Jag älskar att läsa böcker som ger mig inspiration, som får mig att tänka till och som jag lär mig något av. Och det här visade sig vara en sådan bok.

Det är svårt att beskriva exakt vad den här boken handlar om, för det är så mycket. Det handlar mycket om att finna sin lycka, och att finna den inifrån. Att värdera och acceptera  sig själv, men också att bry sig om andra. Det handlar mycket om att bli medveten om sig själv och sina gärningar. Att lära sig formulera det man vill ha, visualisera det och sedan genomföra det. Hur man undviker fallgroparna.

Det finns flera praktiska övningar genom hela boken, som kan bestå av att besvara frågor eller att göra en övning med kroppen eller sinnet. Enkla övningar som man kan göra en gång eller flera gånger.

Även den här boken tänker jag köpa så att den alltid finns hemma, för att kunna bläddra i och inspireras av. Jag har antecknat massor under hela läsningen, för det fanns många saker som jag tyckte var så himla bra sagt. Jag tycker att budskapet i den här boken är så viktigt – vi blir inte lyckligare av att tjäna en massa pengar och sedan shoppa upp det. Det är inte där lyckan sitter. Jag håller med om ”att njuta av det du har är vägen till lyckan” samt ”se till det du har och inte till det du inte har”. Men det är svårt ibland. Det är lätt att titta på någon annan och avundas och tro att den personen är lyckligare och har det bättre än jag.

T och jag brukar försöka avsluta dagen med att säga vad vi är tacksamma för. Det kanske låter banalt, men allvarligt talat – man blir väldigt fort medveten om vad man verkligen är tacksam för här i livet. Vi nämner båda två vår dotter och vår familj varje gång. Det är det som är vår lycka i livet.

En tänkvärd bok att läsa och inspireras av. Själv ska jag läsa fler av hennes böcker framöver. Vill ni veta mer om boken kan ni läsa om den här.

2 tankar på “Din inre framgång av Sanna Ehdin

  1. Spännande! Jag har tidigare läst Sluta kämpa – börja leva av henne och gillade den väldigt mycket, så det skulle vara intressant att läsa mer som hon skrivit!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s