Jane Eyre av Charlotte Brontë (seriealbum)

Vi läste Jane Eyre när jag läste engelska vid Växjö Universitet. Kan det ha varit på C-nivån? I vilket fall så lästes den och diskuterades flitigt, och det är ju en bok som är tacksam att diskutera ingående. Lite senare läste vi även Wide Sargasso Sea av Jean Rhys, som ju är en slags spin off på Jane Eyre. Då kom givetvis även Jane Eyre återigen in i diskussionen, och just därför är det här en bok som jag känner till väl. Den har lästs och diskuterats åt alla håll och kanter. Det är också en bok som jag tycker väldigt mycket om, en klassiker som jag varmt rekommenderar att läsa.

Det var ju rätt många år sedan jag läste boken nu, och därför kändes det riktigt behagligt att få läsa den igen i form av ett seriealbum. Det var en hel del som jag hade glömt bort och det var roligt att kunna fräscha upp minnet på det här sättet. Storyn är ju väldigt händelserik och dramatisk, så det blir rätt häftigt att även se det i bilder. Den passar väldigt bra i serieform.

Ett bra tips för den som vill läsa boken för att kanske bara få ett hum om vad den handlar om, eller för att fräscha upp minnet. Vill du veta mer om vad den handlar om kan du läsa om boken här.

Argasso förlag ger ut några klassiska verk som seriealbum, som de skriver själva: ett måste för alla som på ett lättillgängligt sätt vill ta del av stora författares berättarkonst.

2 tankar på “Jane Eyre av Charlotte Brontë (seriealbum)

  1. Jag älskar boken och även filmen om Jane Eyre och har funderat ett tag på att köpa hem denna också. Blir så sugen att se hur den är i serieversion.

    • Då måste du ju läsa den som serie också! Det är klart att det är mycket som plockas bort, men jag tycker att känslan fanns kvar ändå, vilket ju måste vara det viktigaste.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s