Sommar för evigt av Jenny Han

Det här är den tredje och därmed avslutande delen i trilogin om Belly, Conrad och Jeremiah. De första delarna var Sommaren jag blev vacker och Ingen sommar utan dig.

I den här tredje delen går Belly på college och har varit ihop med Jeremiah i två år. Inget kan störa deras förhållande, tror Belly. Men så får hon veta att han varit otrogen och efter lite om och med reder de ut det och han friar. Och Belly säger ja. Ingen i deras familj tar nyheten särskilt bra, och de får påbörja sina bröllopsplaner på egen hand. I ett försök att komma ifrån sin mamma beger sig Belly till sommarhuset, och där finns även Conrad. Belly börjar tveka. Gör hon rätt val att gifta sig med Jeremiah och därmed mista Conrad för alltid?

Tyvärr blev jag besviken på den här boken. I den här boken ska Belly föreställa 19 år och därmed ha vuxit och mognat. I stället känns det som om det är precis tvärtom – hon känns ganska barnslig och inte alls lika tuff och självständig som hon varit i de tidigare böckerna. Dessutom flöt inte storyn på lika bra. Det som tidigare varit charmigt och underhållande känns nu lite traggligt och tråkigt. Jag fortsatte läsa enbart för att få veta slutet. Blir det hon och Jeremiah eller blir det hon och Conrad? Jag ska inte avslöja något, men det blev i alla fall precis som jag trodde och väldigt tillrättalagt.

Det är ingen dålig bok, men jag hade förväntat mig mer. Dels baserat på tidigare delar i serien, men också för att det här är avslutet och ett farväl till karaktärerna och storyn. Dessutom saknar jag den där härliga känslan av sommar som har genomsyrat böckerna. En stämning av sommarlov, hav och bad. Det var en av de saker som gjorde att jag gillade de tidigare böckerna.

Läs mer om boken här.

Annons

2 tankar på “Sommar för evigt av Jenny Han

    • Har man läst de första två delarna är den ju ett måste. Och eftersom jag tyckte väldigt bra om de första två, rekommenderar jag att läsa hela serien, även om den sista bara var sådär.

      ska bli spännande att se vad du tycker!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s