Hundra procent fett av Liv Strömquist

Efter att ha läst lovord lite överallt, blev jag så klart nyfiken på Liv Strömquists grafiska romaner. Jag satte upp henne på min Boktolva att se till att läsa något av henne under året.

För att kort sammanfatta innehållet kan man väl säga att det är samhällskritik i serieform. Om feminism, politik, klass, orättvisor och liknande. Det är ganska bryskt tecknat, med mörka bilder och kortfattat språk. Rakt på, utan krusiduller.

Det finns vissa saker jag håller med om, som jag applåderar och tycker är riktigt bra beskrivet. Det finns annat som jag inte fattar över huvud taget, men det kan ha att göra med att vi står långt ifrån varandra politiskt sett och att jag inte hänger med i de interna skämten. Sedan finns det en tredje grupp som jag tycker är direkt elakt, överdrivet och onödigt.

Sammanfattningsvis – nä, det här är inte min grej. Dels har jag svårt att läsa texten ibland och det stör hela läsningen. Dels tycker jag att det är jobbigt att läsa något som hela tiden är så argt och negativt. Jag orkar inte ta in allt när det presenteras så. Nä, tyvärr. Det här får bli det enda jag läser av henne.

2 tankar på “Hundra procent fett av Liv Strömquist

  1. Äntligen någon som känner som mig! Jag tycker samhällskritiken/satiren går över mot att måla f-n på väggen och att gå runt i olyckliga cirklar. Följer din blogg med glädje! 😀

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s