Träna dig 10 år yngre av Shirin Djavidi

Träna dig 10 år yngre – titeln säger egentligen allt. Vi måste ta hand om vår kropp för att den ska hålla. Det är så lätt att gnälla över att man bli äldre, stelare, svagare och så vidare. Och det blir man ju också, om man inte tar hand om sig.

I början får man chansen att göra ett livsstilstest som berättar vilken ens verkliga ålder är, baserat på hur man lever. Genom svaren kan man se vad man behöver ändra – och i boken finns både konkreta råd och inspiration hur man ska ändra sin livsstil. Beroende på vilken nivå man ligger väljer man sedan träningsprogram A, B eller C där A är mer grundläggande rörelser och C är mer avancerade.

Jag älskar idén med den här boken. Jag hör så många av mina jämnåriga vänner gnälla över hur ”gamla” de är, att efter 30 går det bara nedför med allt. I stället för att se över sin livsstil och fundera över vad man kan ändra på och göra för att må bättre, i både kropp och själ, går många omkring med en slags hopplöshetens inställning till livet.

Boken sammanfattar bra varför jag tränar, eller varför jag tänker på vad jag äter. Jag vill ha en stark och frisk kropp, jag vill att min kropp ska göra det jag ber den om. Jag vill vara vig, ha balans och god rörlighet. Det är viktigt för mig – jätteviktigt. Förutom att det är roligt att träna förstås. För mig är det ett sätt att rensa tankarna, vara i nuet och få en stund som bara är för mig själv.

Det är en inspirerande bok, en bok som ger hjälp och energi att komma igång eller ta steget vidare mot ett mer hälsosamt liv – oavsett vilken nivå man befinner sig på. Boken lovar att man kan sänka sin ålder med 10 år om man gör de förändringar och träningsprogram som finns i boken. Det handlar bara om att ge sig den på det, att ta sig tiden. Belöningen är att man känner sig starkare, yngre, piggare och friskare. Inte illa, eller hur?

Jag kanverkligen rekommendera den här vidare, oavsett vilken nivå man befinner sig på. Läs den, följ råden och njut av resultaten! Läs mer om boken här. Eller provläs en bit här.

1 tanke på “Träna dig 10 år yngre av Shirin Djavidi

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s