Digitalfotografi av Scott Kelby

Den här boken har underrubriken lär dig yrkesfotografernas hemligheter. Och hemligheter vet jag inte om det är, men tips är det i alla fall. Tips på hur man ska lära sig att tänka lite annorlunda bakom sitt fotande. Små och stora tips som är riktigt inspirerande, som är lätta att ta till sig och att börja testa på en gång.

Den här boken vänder sig till alla som har ett intresse för att lära sig fota bättre. Man behöver absolut inte vara särskilt kunnig eller kunna en massa tekniska ord. Det är grejen med den här boken – att inte fokusera på tekniska detaljer utan att försöka förklara väldigt enkelt hur man ska göra, eller tänka. För visst kan foto handla mycket om teknik, men någonstans är det ändå personen framför kameran som måste lära sig att tänka i bilder. Och då är den här boken toppen.

Författaren försöker att ha en väldigt lättsam ton boken igenom, med en massa (i hans eget tycke…) humoristiska inslag i form av skämtsamma kommentarer. Personligen tycker jag att just den biten gärna hade fått tas bort, eller åtminstone tonas ner. Det blir lite för mycket för min smak.

Det är en oerhört inspirerande bok, en bok som man kan återgå till om och om igen för att fräscha upp minnet. Det riktigt kliade i fotofingrarna på mig när jag läste boken och jag har varit ute och testat en hel del av hans tips redan. Och det är ju det som fotograferande handlar om – man måste öva, testa, våga, chansa och låta kreativiteten flöda.

Det här är den mest sålda boken om digitalfoto genom tiderna, och efter denna har han kommit ut med ytterligare tre delar. Jag har andra delen här hemma, som jag har börjat bläddra i lite. Del tre och fyra kommer definitivt att införskaffas de också.

 

1 tanke på “Digitalfotografi av Scott Kelby

  1. Kan verkligen rekommendera den här boken för vem som helst som bara har ett litet intresse av foto. Den är enkel och rakt på. Gör så här, ställ in så och tryck! Till skillnad från dig så uppskattade jag det humoristiska. Gjorde den lättsam och rolig att läsa bara för läsandets skull nästan. Mängder med bra fototips fick man på köpet kändes det som.
    Tack för påminnelsen förresten, det är dags att bläddra i den igen känner jag.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s