Aldrig släppa taget av Holly Goldberg Sloan

Det här är en riktigt fin historia, om kärlek men också om att aldrig sluta hoppas och tro på något bättre.

Sam och hans lillebror Riddle växer upp med en psykiskt sjuk pappa, en pappa som berövar dem deras mamma och tar med dem på en ständig resa. Ett kringflackande liv som gör att de aldrig får leva ett normalt familjeliv, lära känna andra människor utanför familjen eller ens gå i skola. De lever i utkanten av samhället, med pappan som försörjer dem som tjuv. Sam är beskyddaren över Riddle som inte längre talar, men som talar genom sina fantastiskt skickliga teckningar.

En dag träffar Sam Emily och då ändras hela hans liv och hela hans uppfattning om världen runt omkring. De kommer från helt skilda världar och Sam vill hålla sin bakgrund gömd för Emily, i rädsla för att sanningen om honom kan skrämma bort henne. Han måste även hålla henne hemlig för sin pappa eftersom han vet att om pappan får reda på deras förhållande är det dags att återigen ge sig av. Och den här gången vill Sam stanna kvar. För första gången i sitt liv har han hittat någon och något att hålla kvar vid.

Historien om Sam och Riddle är svår att värja sig mot. Den berör och griper tag. Man vill att Sam och Emily ska få vara tillsammans, att de på något sätt ska få ha sin kärlek. När Sams pappa får veta sanningen och försvinner med sina söner börjar en resa som gör boken till en sträckläsare. Smått omöjlig att släppa ifrån sig.

Boken vänder sig till unga läsare och slutet och en del av innehållet blir ibland kanske lite väl sötsliskigt och lite Hollywoodaktigt. Men det funkar ändå. Jag hade inte velat ha det på något annat sätt. Vissa berättelser måste vara på ett visst sätt och vissa karaktärer måste få ett visst slut, annars skulle man som läsare bli besviken. Så jag förlåter det där lite sockersöta och stänger boken med en härlig feel good-känsla i magen. Och det är ett rätt bra betyg för en bok.

Läs mer om boken här.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s