Elsas värld av Sofi Fahrman

Jag lade till Sofi Fahrman på min Boktolva i år, eftersom jag var nyfiken på hennes böcker om den modebloggande Elsa Gustavsson. De verkade lättlästa, roliga och underhållande böcker. Och det visade sig stämma. Efter att ha läst första boken i trilogin, Elsas mode, kände jag för att läsa mer om Elsa.

Vi möter återigen Elsa, men i den här boken handlar det inte lika mycket om att göra sig ett namn. Nu har hon redan jobbat upp sig till ett namn och en viss status i modevärlden. När hon får i uppdrag att rapportera om New Yorks modevecka är det en dröm som slår in. Problemet är bara att förra gången Elsa var i USA överskred hon maxtiden och nu vet hon inte ens om hon får komma in i landet. Dessutom strular förhållandet med Hugo på grund av hans mamma som är milt sagt mindre förjust i deras förhållande. Samtidigt märker Elsa av konkurrensen från Mikaela von Platzer på den konkurrerande modetidningen. Hon kör inte riktigt med rent spel, vilket sätter Elsa i en knepig situation.

Boken börjar lite krångligt. Det känns alltför glättigt, ytligt och inte alls lika smart som föregående bok. Men det går över en bit in i boken, och då får vi återigen möta en Elsa som faktiskt är en ganska skön typ. Lite halvknäpp ibland, vilket jag även tyckte i förra boken. Men hon är samtidigt en smart tjej med mycket skinn på näsan och det är riktigt underhållande att följa hennes strapatser.

Både den här och förra boken känns som smart, rapp och rolig chick-lit. Lättsamt, underhållande och perfekt tidsfördriv. Jag ska läsa även den avslutande delen i den här serien för att se hur det ordnar sig för henne till slut, med Hugo, jobbet och allt annat.

Läs mer om boken här.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s