The Wedding av Nicholas Sparks

Det här är en av mina favoritförfattare. Att läsas när jag känner för feel good-böcker (och när gör jag INTE det?), när jag behöver lite romantik, eller när jag behöver något att känna igen. För har man läst något av Nicholas Sparks känner man ganska snart igen hans mönster, man vet vad man får när man läser något av honom.

Det här är en spin off på hans populära bok (och filmatisering) The Notebook om Allie och Noah och deras fantastiska kärlekshistoria. De finns med även i den här boken, men i den här berättelsen får vi främst lära känna deras svärson Wilson. Han är gift med deras dotter Jane och de har varit gifta i många år. De har kommit till en punkt då de lever ihop men inte delar livet. De gör saker på eget håll, är inte lika nära varandra. Wilson märker att hans fru inte längre är lycklig och börjar för första gången inse att han faktiskt är en del av den orsaken. Han gör inte, eller har inte gjort på länge, något för henne. Han har tagit henne för given så länge och när han väl upptäcker det är det kanske redan för sent.

Jag ska erkänna från början att jag tyckte mest om de delar där Noah var med. Mycket eftersom det är en karaktär som jag verkligen älskar, och det var trevligt att få möta honom i en annan bok. Jag har saknat honom. Men han är ju egentligen inte den som det handlar om, även om han har en hel del viktiga samtal med Wilson som kommer och ber om råd.

Det är inte alls lika bra som The Notebook, långt därifrån. Men det är ändå kännetecknande för Sparks. Sättet att skriva, att berätta en historia, fokus på kärlek. Allt finns där och tillsammans bidrar de till en trevlig lässtund. Det är mysigt, lättsmält och underhållande. Varken mer eller mindre. Och ibland är det precis vad man behöver.

Om man aldrig har läst något av Nicholas Sparks innan rekommenderar jag först och främst The Notebook, Dear John och Message in a Bottle (missa inte filmatiseringarna av dem!). Själv är jag nyfiken på fler av hans böcker, t.ex. The Last Song (jag har sett filmen). Jag tror faktiskt t.o.m. att jag har en oläst bok av honom liggandes här hemma någonstans. Borde rota fram den.

Som sagt, han är en av mina favvo-författare. Man får alltid en stor dos kärlek i hans böcker, ofta måste man även ladda upp med ett paket näsdukar för hans böcker har en förmåga att vara oändligt sorgliga också. Jag har fällt många tårar till hans böcker (och filmatiseringar…). Han har en förmåga att berätta en historia, att skildra känslor utan att det blir smörigt, samt att förmedla en värme mellan sina karaktärer. Det är ofta finstämt, vackert och romantiskt. Och jag älskar det. Det bara är så.

3 tankar på “The Wedding av Nicholas Sparks

  1. nu var det ju ett tag sedan du skrev det här inlägget så du kanske redan har hunnit läsa the last song, annars så rekomenderar jag den verkligen! The guardian och the choise är nog fortfarande mina favoriter av sparks böcker, men the last song var såå mycket bättre än filmen 😀

    • Jag har så många andra böcker här hemma just nu, så jag har inte hunnit ta tag i fler Sparks-böcker. Så tack för tipsen! Jag har inte läst någon av de du tipsar om så de åker upp på att-läsa-listan.

  2. Dette høres ut som en utrolig vakker og rørende bok! En bok jeg må få lest i fremtiden. Jeg har selv lest The Notebook, og om The Wedding er sånn ca. like fin, så må den være fin! Kjempefin bokanmeldelse du har skrevet her, ha en fortsatt fin kveld!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s