Hemliga pappan av Andreas Ekström

Vissa böcker hittar till en, som om det liksom är meningen att man ska läsa dem. Just då, just där. Så var det med den här boken.

Jag skulle åka till bibblan för att lämna böcker och eftersom jag kunde åka utan dottern tänkte jag passa på att ta en sådan där ska-bara-kolla-vad-som-finns bland alla hyllorna. I en av hyllorna var det något som fångade min blick och när jag stannade för att titta på böckerna bara stod den där. Jag vet att jag har hört talas om Hemliga pappan tidigare, men det var innan jag fick barn själv och då lockande det inte att läsa om barn och födande. Men nu, med en ett och ett halvtåring här hemma började jag nyfiket bläddra i den och när jag redan efter första sidan kände tårarna välla upp var det bara att stänga igen den, låna den och ta med den hem.

Jag känner igen så mycket av det han skriver. Allt det där med den stora rädslan över att något ska hända – en själv, eller barnet. Den där enorma kärleken som fyller hela hjärtat på ett sätt man inte trodde var möjligt. Hur man ser på omgivningen med andra ögon – kopplingen mellan släktleden. Man får helt enkelt helt nya glasögon när man har ett barn att ta hand om. Ett barn som är en del av en själv och hela ens släkt.

Det är så fint skrivet. Så mycket kärlek och vardag på en och samma gång. Träffsäkert och med hög igenkänningsfaktor. Han skriver i inledningen att man ska läsa boken lite då och då, inte klämma hela på en gång i ett enda svep. Men jag kunde inte låta bli. Jag blev  fast och läste hela boken från början till slut. Med ett leende på läpparna lika mycket som tårar i ögonen. För sådan blev jag när jag blev mamma. Jag som var lättrörd redan innan är nu ännu mer lättrörd och att läsa om andras föräldraupplevelser och känna igen sig – det sätter igång hela mitt minnessystem med allt vad det innebar när vår Mini kom till världen.

Nu är hans blogg tyvärr nedlagd sedan länge. Tyvärr säger jag, för nu hade den passat perfekt för mig att läsa. Nu förstår jag ju allt det där han skriver om.

Det här är en perfekt present till nyblivna föräldrar. Korta, kärnfulla texter om allt det där man går igenom som nybliven förälder. Rekommenderas!

Annons

1 tanke på “Hemliga pappan av Andreas Ekström

  1. Pingback: Andreas Ekström – är nu ett alternativ? » Blog Archive » För en regnig dag

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s