Hitta Violet Park av Jenny Valentine

Det ska sägas med en gång – bokens story låter helkonstig. När jag läste baksidetexten visste jag inte alls vad jag hade att vänta mig. Det tog dock inte många sidor in i boken förrän jag skulle förstå att det här är en riktig liten pärla. Charmig, fängslande och härligt annorlunda.

Bokens huvudperson är 16-åriga Lucas som en dag får syn på en urna inne på ett taxikontor. Han får veta att den har blivit kvarglömd i en taxibil och att den har fått stå kvar där på hyllan i väntrummet tills någon kommer och hämtar den. Han får sin farmor att ringa och låtsas att urnan är hennes bortgånga syster Violet Park och inom kort har de urnan hemma hos sig. Lucas är fast bestämd att ta reda på vem denna Violet Park var och hur hennes urna hamnade där den gjorde. I sitt sökande upptäcker han att det finns en koppling mellan Violet Park och hans egen pappa. Pappan försvann utan spår när han var liten och ingen vet om han ens är i livet. En sorg för hela familjen – Lucas, hans mamma och de båda systrarna.

Det här är både spännande och fascinerande läsning. Det som först verkar helknäppt visar sig vara ett skickligt berättarkoncept. Jenny Valentine fångar mig som läsare och håller kvar intresset hela läsningen igenom. Mot slutet är jag helt inne i berättelsen och bara måste, måste, måste få veta hur det går och vad som ska hända. Hon lägger ut små ledtrådar som både Lucas och läsaren snappar upp och som leder spåret vidare. Det blir inte bara ett sökande efter denna Violet Park, utan också en djupdykning ner bland minnen och en massa sanningar som till slut kommer upp till ytan.

Jag gillade den här boken väldigt, väldigt mycket. Rekommenderas varmt!

Läs mer om boken här. Där kan du också provläsa en bit ur boken. Det finns också en mycket utförlig läsguide som kan användas som underlag för diskussion om boken, t.ex. i skolan.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s