Föräldrahjälpen – förändra familjelivet med KBT av Liv Svirsky

Den här boken fick jag beskriven som att passa både föräldrar och lärare. Och det stämmer ju faktiskt. Många saker som man ska tänka på i uppfostran av sina egna barn kan man också använda i sin roll som lärare. I den här boken fick jag faktiskt en hel del tips som passade att använda, eller i alla fall att tänka på, i mitt yrke.

Det här är en bok som beskriver hur man kan bemöta problem i vardagen. Vardagsproblem som väl alla föräldrar stöter på ibland – problem som tar ork och energi men som man inte orkar ta itu med. Här beskrivs ingående hur man ska ta itu med problemen för att lösa dem. Hon sticker inte under stol med att det krävs tid att göra det. Tid, energi och konsekvens. Jag kan tänka mig att första gången man använder metoden känns det lite jobbigt, men att när man väl förstår hur det fungerar går det smidigare. Och som hon påpekar gäller det att följa alla stegen och inte hoppa över någon del.

Det bästa med boken är när hon säger att man ska vara sparsam med nejen. Det är så lätt att säga nej till en massa utan att egentligen reflektera över varför man ens säger det. Att det är lättare att säga nej än att vara positiv. Det tål att tänkas på.

Jag gillar också slutet i boken där hon skriver i efterordet – ”att vara en perfekt förälder är inte alltid att göra rätt. Det är att göra så gott man kan utifrån sin förmåga och att ha insikten och modet att be om hjälp om det inte räcker.” Så sant, så sant.

Det är en väldigt lättläst bok och jag skulle vilja säga att den passar till alla föräldrar oavsett vilken ålder deras barn är i.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s