Yoga med Malin av Malin Berghagen

Jag älskar sådana här böcker. Böcker som är skrivna i en positiv anda, som vill förmedla något lika positivt till läsaren. Som lämnar kvar en känsla i kroppen i sinnet att man har fått något man kan använda sig av, som får en att må bra. I det här fallet är yoga själva nyckelbegreppet, men Malin Berghagen bjuder också på sin personliga resa – hur hon har kommit dit hon är i dag. En resa som inte alltid har varit lätt.

Boken börjar med hennes personliga berättelse, hur hon började med yoga och hur det sedan fortsatte. Det är en bakgrund och förklaring till vem hon är, hur hon har tagit sig igenom jobbiga perioder i sitt liv och hur hon så småningom vågar fatta svåra beslut för att ta sig vidare. Och hur yogan kommer att bli en viktig del i hjälpen framåt och att den blir en daglig och naturlig del i hennes vardag.

Jag har sett en del intervjuer av henne på tv, och även läst i en del tidningar, och jag har alltid fått ett positivt intryck av henne. Att hon är en jordnära människa som vill dela med sig. Jag såg ett inslag på tv4 Nyhetsmorgon där hon presenterade yoga för/tillsammans med barn, ett inslag som var så himla bra gjort.

Jag blir så himla glad av den här boken. Lugn i sinnet. Jag är ingen yoga-människa, i den betydelse att jag har gjort det så sällan. Jag har tyckt om det de gånger jag har gjort det, men jag har aldrig haft möjlighet att riktigt lära mig, något som jag saknar. För det lockar – både yoga-övningarna i sig, men också tanken kring det. Helhetssynen. Yogan är för både kropp och själ, i syfte att stärka inifrån och ut. Både individ och kropp.

Det skulle lätt kunna bli en bok om ”bara” yoga. Hur man gör, tekniskt och varför. Men det här är så mycket mer. Hela boken i sig är en enda skönhetsupplevelse med alla dessa vackra bilder som får mig att stanna upp och titta länge. Text och bild gör den här boken lika mycket till ögongodis som en inspirerande bok att läsa. Jag blir väldigt sugen på att testa yoga för mig själv här hemma. Hon har tydligen gett ut en yoga-cd också, och efter att ha läst den här boken är jag väldigt nyfiken på den.

Läs mer om boken här.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s