Böcker A-Ö ~ V

Veckans bokstav är V. Utmaningen är att nämna en bok, en författare samt en karaktär på bokstaven. Någon som ni gillar, avskyr, skrattar åt, gråter till, skräms av. Ja, listan kan göras lång men motivera ditt val så vi vet om det är något vi ska testa eller strunta i.

Författare på V: Jenny Valentine. När jag läste hennes Hitta Violet Park tidigare i år visste jag inte alls vad jag hade att vänta mig då baksidetexten ärligt talat lät lite knepig. Det visade sig bli en mycket trevlig överraskning – annorlunda och mycket läsvärt. En bekantskap jag gärna bekantar mig mer med.

Bok på V: Välkommen hem av Johanna Lindbäck. Hon levererar den ena bra boken efter den andra och de blir dessutom bara bättre och bättre. Vad det är som gör henne så bra? Enkelheten – det där enkla vardagliga som vem som helst skulle kunna vara med om, berättat med ett detaljerat och träffsäkert språk. Böcker som passar både ungdomar och vuxna – böcker att känna igen sig, att ta till sitt hjärta och tycka riktigt mycket om. Fina karaktärer är det också, måste också nämnas lite speciellt.

Karaktär på V: Vicki i Vickis VIntage Butik av Isabel Wolff. Det här var en karaktär som jag inte alls tyckte om. Som jag retade mig på hela boken igenom faktiskt. Hon gick runt med sina förutfattade meningar, i kombination med en fallenhet för att bedöma varenda man utifrån äktenskapspotential. Bestämde sig för att de redan var gifta och blev mycket upprörd när de visade intresse för henne och därmed skulle vara otrogna i hennes ögon. Trots att den stackars mannen då egentligen var alldeles singel och helt enkelt intresserad av henne. Suck, så tröttsamt.

Vill du vara med på utmaningen? Svara i din blogg och lämna en kommentar här så att vi kan hitta dina svar.

2 tankar på “Böcker A-Ö ~ V

  1. Pingback: Bokstavsutmaning: V « Books ABC

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s