Kickstart: i form på fyra veckor av Charlotte Perrelli och Jesper Björck

kickstartHennes förra bok Kan jag kan du är en av de mest inspirerande träningsböcker jag har läst. Varför? Förmodligen för att hon själv är ett levande bevis för att det aldrig är för sent att börja träna, att satsa ordentligt och att få sådana enorma resultat. Det var inspirerande att läsa om hennes resa, hennes träningspussel som småbarnsmamma. Därför var jag ruskigt nyfiken och förväntansfull inför hennes nya träningsbok.

Om förra boken var mer en inspirationskälla, även om där också fanns tydliga upplägg att följa, är den här boken mycket mer detaljerad. Den är uppbyggd så att man ska kunna följa ett färdigt schema, dag för dag, under fyra veckor. Som en kickstart, för att verkligen komma igång på allvar. Förutom träningsupplägg finns också kostförslag och allra sist i boken finns recept. Det finns också andra peppande tips, som t.ex. att tänka på andningen. Ett allt-i-ett-paket.

Jag tror att den här boken är perfekt om man behöver den där sparken i baken för att komma igång, ett tydligt upplägg som man kan följa så att man vet att man gör rätt. För min del funkar det inte riktigt så. Jag kommer att använda boken på samma sätt som den förra – som en källa till inspiration när jag vill testa nya övningar. Och boken funkar så klart till det också. Precis som i förra boken är det tydliga bilder och instruktioner till övningarna, och det är meningen att man ska kunna göra träningen hemma, eller under resan, med minimalt antal redskap.

Det enda jag inte gillar med boken är kostråden, som faktiskt känns direkt mossiga. En dietist har hjälpt till med kostråden, men jag reagerar på flera olika råd som känns helt främmande för mig. Jag skippar allt vad kostråden heter i den här boken, för så vill jag inte äta. Träningen och övriga tips – ja, kosten – nej.

En bra bok att ta till när nyårslöftena ska infrias, kanske?

Läs mer om boken här.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s