Handla rätt för en giftfri barndom av Anne Lagerqvist, Christine Ribbing och Karin Wallis

handla-ratt-for-en-giftfri-barndom

Det pratas alltmer om gifterna i vår vardag, hur vi omger oss med kemikalier som kan skada oss. Samtidigt som kemikalierna ökar och larmrapporterna blir alltfler finns det också en omvänd sida. Medvetenheten har ökat och därmed också en grönare och mer miljövänlig sida från företagen. Det finns alternativ som är bra val, som gör att vi kan minska kemikalierna i vår vardag. Det går att göra hemmet mer miljövänligt och säkrare för hela familjen. Och det är just där den här boken kommer in.

Den här boken gör det enkelt att välja rätt produkter när man ska handla till sitt barn. För det handlar mycket om att man inte ska få panik och slänga allt man äger för att köpa nytt. För vem har råd med det? Det är bättre att i stället göra medvetna, bättre val nästa gång man handlar. Nästa gång man handlar kläder eller leksaker eller vad det kan vara. Med tydliga rubriker som Leka, Sköta, Sova o.s.v. finns det hänvisningar till bra produkter och var man kan köpa dem. Och när man väl har hittat till de produkter och sidor där de säljs, blir de ju enklare att fortsätta handla där även i framtiden. Det är oftast den första gången som är den svåra, att leta och hitta rätt. Den proceduren slipper man tack vare den här boken, för den biten har författarna redan gjort åt dig. Och det är det som jag tycker är så skönt med den här boken. Med tanke på att ämnet egentligen är rätt läskigt och lätt gör att man får ont i magen av oro, känns den här boken som en kompis. En kompis som hjälper till att hitta rätt, som gör vardagen lite enklare och visar vägen till de bra valen.

Boken fokuserar alltså främst på att guida dig rätt till de bra valen och hur du hittar dem, men det finns även en del fakta om varför man ska undvika vissa ämnen. Vill man veta ännu mer om den delen finns det massor av bra litteratur inom området, men när det gäller själva shoppingdelen tycker jag att den här boken är det bästa valet.

Ett tips till er som gärna vill göra hemmet säkrare för hela familjen, och vem vill inte det? En väldigt okrånglig och enkel bok som guidar rätt till bra val. Kanske en present till blivande föräldrar?

Läs mer om boken här. Där kan du också provläsa en bit ur boken.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s