10 frågor om böcker

Jag blev utmanad av Carros bokblogg, och här kommer mina svar.

Frågorna:
1. Vad älskar du med att köpa nya böcker? 
Det är något speciellt med nya böcker. Känslan av att bläddra i olästa sidor, doften, förväntningarna. Jag är minst lika förtjust i böckerna i sig som i själva läsningen av dem. Och att få hem ett bokpaket där det ligger flera härliga böcker och trängs – det är bland det bästa jag vet. Som julafton. Fast bättre.

2. Hur ofta köper du nya böcker?
Jag har haft en lång period då jag knappt har köpt några böcker alls. Dels för att jag inte har haft råd som mammaledig och dels för att helt enkelt minska ner på köpandet – att inte öka på bokförrådet innan jag hinner läsa de jag har. I samma veva började jag också rensa ut böcker hemma, och biblioteket blev mitt andra hem. Strax innan jul kunde jag dock inte låta bli utan köpte hem några bokpaket, och det var nästan som att väcka en varelse till liv. Ett monster som inte kan kontrollera köpbegäret. Så nu är det locket på igen, ett tag.

3. Fysisk bokaffär eller bokhandlar online – vad föredrar du?
Jag går väldigt sällan ut och shoppar, eller kollar i affärer ens. Därför blir det tyvärr sällan besök i bokaffärer. Om jag ska handla beställer jag på nätet. Det gäller i och för sig allt jag köper numera, utom mat.

4. Har du någon favorit bokaffär? 
Nä, det kan jag inte säga att jag har. Men jag skulle definitivt vara en flitig besökare om jag hade en Barnes & Noble i närheten. En sådan affär skulle jag inte säga nej till.

5. Brukar du förbeställa böcker? 
Jag tror att enda gången det har hänt var när sista Harry Potter kom ut. Däremot har jag reserverat böcker på bibblan medan de fortfarande har varit under inköp.

6. Har du en månadsbudget för bokinköp, som du inte får överskrida?
Nope, eftersom jag knappt aldrig köper några. Men generellt köper jag mest pocket. De enda dyrare böckerna är faktaböcker i så fall.

7. Bokköpsstopp – är det något för dig? 
Ja, på ett sätt är det väl det jag har. Men jag ser det mer som att jag inte kan köpa böcker förrän jag har plats för dem, och att det faktiskt inte behöver vara ett behov att äga alla böcker. Att låna på bibblan är underskattat.

8. Hur stor är din bokönskelista? 
Jag har lagt ned den. Den blev så läskigt lång och blev bara ett stressmoment. Nu gör jag så att om jag ser en bok jag vill läsa kollar jag direkt upp om den finns på bibblan och lånar den. Inga fler långa listor, det pallar jag inte.

9. Vilka tre böcker (från din önskelista eller förbeställningslista) vill du äga NU?
Den enda bok jag kan tänka just nu är nästa del i Katerina Janouchs serie om barnmorskan Cecilia Lund. Det är den enda som jag känner riktigt starkt att jag skulle vilja läsa nu, nu, nu.

10. Vem taggar du?
En av mina äldsta bloggvänner (inte åldersmässigt alltså…) Västmanländskan.

Annons

1 tanke på “10 frågor om böcker

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s