Läsplatta?

Ok, återigen. Jag funderar på allvar att köpa en läsplatta. Eller en padda då, om jag nu inte kan bestämma mig… Men, om vi skippar det där med padda helt och bara fokuserar på läsplattor. Vilken är bäst? Vad ska man tänka på? För min del kommer det nog främst att bli e-böcker från bibblan, inte så många köp (eller så blir det visst det…).

Jag har kollat lite på Adlibris letto som just nu finns som kampanjpris. Har läst både positivt och negativt om den. För att vara helt ärlig känns läsplattevärlden som en djungel för mig. Jag vet inte riktigt vad man borde tänka på. Men jag gillar det det här med e-bok, och jag gillar det här att enkelt kunna bära med sig en hel drös böcker utan att det väger bly eller tar upp halva väskan. Att kunna välja och vraka även om jag sitter i en bil eller sysslolös någonstans.

Om det är någon som kan tipsa mig om vilken läsplatta ni har, eller som har några tips vad jag bör tänka på tas det tacksam emot. Under tiden läser jag vidare om vilka för- och nackdelar alla plattor har, och fortsätter fundera.

7 tankar på “Läsplatta?

 1. Jag har Kindle Paperwhite som har bakgrundsljus utan att irritera ögonen. Kindle är helt överlägsen på marknaden, men det är ganska svårt att få in låneböcker i den. Läser man mycket på engeska så är den ett bra alternativ. En iPad kan man inte läsa på ute i solen tex, det kan man med andra läsplattor.

 2. Jag har en Letto som jag är nöjd med. Jag har inte testat att låna bibblo-e-böcker med den än dock… Har köpt e-böcker från tex bokon och dito och det har varit ganska enkelt att lägga över dem från datorn till plattan. Kan tipsa om att köpa ett fodral (antagligen oavsett om du köper Kindle, Letto eller Sony) eftersom den blir enklare att hålla i då, Letton var lite hal åtminstone. Letto har en skön skärm att läsa på, utan bakgrundsbelysning. Tror att Monika http://bokslut.blogspot.se har en Sony, kolla med henne om hon inte hittar hit! Marcusbiblioteket gjorde ett test jag tyckte var informativt:
  http://www.marcusbiblioteket.com/?p=4526

  Lycka till! 🙂

  • Letton har jag nog läst mest om, men det krävs tydligen att man går via datorn för att få in låneböckerna (om jag minns rätt). Men det är klart att de vill att man ska _köpa_ böckerna. 🙂

   Tack för tipsen! Ska kolla in länkarna och rådfråga Monika också!

   Tack! 🙂

 3. På ”mitt” bibliotek kan man låna läsplattor för att pröva. Jag tycker att du ska klämma lite på någon om möjligt innan. Skärmarna på alla läsplattor jag sett är väldigt grå och det tog ett tah att vänja sig. Nu gillar jag min letto skarpt.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s