Böcker A-Ö ~ Z

Veckans bokstav är Z. Utmaningen är att nämna en bok, en författare samt en karaktär på bokstaven. Någon som ni gillar, avskyr, skrattar åt, gråter till, skräms av. Ja, listan kan göras lång men motivera ditt val så vi vet om det är något vi ska testa eller strunta i.

z

 

Författare på Z: Markus Zusak. Boktjuven låg länge i min läshög sommaren 2009 och trots idoga försök fick jag ge upp den. Trots alla hyllningar och ord som ”blivande klassiker” lyckades jag inte komma igenom den. Till slut gav jag upp och lämnade tillbaka den halvläst. Visst är vissa böcker värda att kämpa för, men någonstans måste man också dra gränsen.

Bok på Z: Jag kan inte minnas att jag har läst någon bok vars titel börjar på Z, tyvärr. Om jag inte minns fel har jag dock Zahiren av Paulo Coelho ligandes oläst i någon flyttkartong. Jag har läst några böcker av honom, men det verkar vara före bloggens tid för det finns inget listat under Bokrecensioner A-Ö. Konstigt, för jag vet ju att jag tyckt om det jag har läst av honom tidigare.

Karaktär på Z: För att ens komma på en karaktär som börjar på bokstaven Z fick jag fundera över i vilken bok det kan tänkas förekomma någon med ett lite annorlunda namn. Och jodå, Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams har en karaktär vid namn Zaphod Beeblebrox. Jag läste boken före bloggens tid så tyvärr finns inget nedskrivet om vad jag tyckte, men om jag inte minns fel gillade jag den. Den funkade däremot sämre som film, tycker jag. Lite för udda för min smak.

Vill du vara med på utmaningen? Svara i din blogg och lämna en kommentar här så att vi kan hitta dina svar.

Annons

2 tankar på “Böcker A-Ö ~ Z

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s