När minnet sviker

I går upptäckte jag hur bra det är att bokblogga. Utan bloggen skulle jag ha extremt dålig koll på vad jag har läst under åren. Men här finns ju allting nedskrivet, så det är bara att gå tillbaka och kolla.

Och det är ju tur, för i går upptäckte jag att min Boktolva var lite knasig. Jag vet inte vad det var, men något fick mitt öga att stanna till när jag svepte med blicken över namnen för att kolla vilka som stod näst på tur. Douglas Foley, stod det på listan. Men, har jag inte redan läst en bok av honom? Minnen av en hemsk bok med ungdomar och kanoter och att jag drömde mardrömmar efter läsningen. Jodå, visst hade jag läst den här boken av honom. Men boken Shoo bre står oläst i hyllan, och det var nog den som fick mig att sätta upp hans namn på listan.

fjärilSå nu har jag fått justera listan i efterhand och då satte jag dit en författare som jag faktiskt tänkte ha med redan i början, men som rök bort eftersom jag inte ville ha fler än 20 namn. Sonya Hartnett fick ersätta Foley. Hennes Fjäril är förhandsbeställd reabok, så det passar ju bra att sätta upp henne på listan då. Visste ni förresten att hon debuterade redan som 15-åring?

Som sagt, att bokblogga är bra för att hjälpa minnet på traven. Shoo bre får falla in under ”läsa hyllvärmare” i stället, för vid det här laget är det en rätt trogen hyllvärmare.

2 tankar på “När minnet sviker

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s