En bok jag inte vågat läsa

älskadJag har påbörjat en bok som har stått i min bokhylla ett bra tag nu och väntat på att bli läst. Jag har tagit fram den många gånger, men alltid fegat ur och ställt tillbaka den. Älskad, saknad av Joyce Carol Oates, eller Missing mom som den heter original. Boken handlar om att förlora en mamma och den är dessutom skriven av Oates för att hedra sin egen döda mamma.

Och det är det som jag inte har vågat läsa. Jag har inte varit redo att möta en bok som handlar om sorgen efter en mamma. Det har varit för nära inpå, för skört, för starkt.

Men nu kändes det som om jag var redo för boken och dess innehåll. Faktiskt tog jag tag i den med stora förhoppningar, och jag kan efter en fjärdedels läsning konstatera att jag gillar den. Det finns en ton i berättelsen som jag gillar, och jag ser fram emot att se historien nystas upp.

Joyce Carol Oates står ju på min Författarfemman som går ut på att jag ska återse åtminstone 5 av mina favoritförfattare i år. Oates är en författare som jag länge velat läsa mer av, och det känns som om det verkligen är på tiden att det blir av. Dessutom kommer snart ännu en bok av henne hem till mig via Bokrean. Och på att-läsa-listan står så klart otroligt hyllade Blonde sedan länge, men den är ju så tegelstenstjock…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s