Hur går det med utmaningarna?

Hur går det för er som kör utmaningen Författarfemman? Har ni lyckats beta av någon författare än?

Min egen Författarfemma bestod av 10 olika författare att välja bland, och av dem har jag faktiskt redan prickat av 4! Bra där! Nicholas Sparks, Joyce Carol Oates, Linda Olsson och Sonya Sones har alla blivit lästa. Av den sistnämnda har t.o.m. 2 böcker blivit lästa, och tanken är väl egentligen att även de andra ska få fler böcker lästa.

En författare till alltså, sedan har jag officiellt klarat utmaningen. Men som sagt – jag tänker läsa fler av de andra. De blev ju satta på listan just för att de är favoritförfattare och då vill jag gärna läsa mer av dem så klart.

På årets Boktolva har jag 20 olika författare att välja ut 12 av. Där har jag än så länge bara läst 3 – Jonathan Tropper, Barbara Voors och Agneta Sjödin. Alexandra Potter har jag också påbörjat, men inte läst klart än. För den här utmaningen vill jag beta av en författare/månad så än så länge ligger jag bra till.

Sedan har jag ytterligare två utmaningar, som dock är tänkta att pågå lite vid sidan av och inte bara under det här året. De är mer som ”evighetsprojekt” att ständigt ha i bakhuvudet. Den ena är att läsa Nobelpristagare och där har det blivit exakt 0 lästa i år. Den andra är att försöka ta tag i alla olästa hyllvärmare, och faktiskt har 3 av dem hittills i år. Det är ändå rätt ok. Sedan behöver vi ju inte tänka på att jag också har utökat mängden böcker i bokhyllan så att det numera finns ännu fler olästa böcker här hemma… Äh, petitesser…

Tillbaka till er – hur går det för er?

8 tankar på “Hur går det med utmaningarna?

  1. På författarfemman har det bara blivit en bok än så länge, men jag har inte gett upp. På hyllvärmare 3 faktiskt, och i Boktolvan är jag inne på den fjärde. Men det är ju låååångt kvar på året än 😉

    • Precis – många månader kvar på året! 🙂 Men det är skönt att i alla fall vara igång så man inte står där i december och inte har läst en enda. Puh…

  2. Ja, det där med hyllvärmarna går ju inte sådär kalasbra skulle jag inte vilja påstå.. Och jag har läst 1 klassiker av 5. Det är tur att det är en bit kvar på året.

    • Alltså, hyllvärmare är nog det värsta som finns… De är belagda med så mycket ångest och ”tvång” på något sätt. Någon gång har de ju köpts för att man har varit sugen på dem, men så helt plötsligt förvandlas de bara till tråkiga måsten. Konstigt det där.

    • Ibland blir det ju så, men det är bara att komma igen. Och om man inte ”lyckas” har man iaf förhoppningsvis läst iaf någon och därmed läst något man vill läsa. Bara det är ju ett plus.

  3. Jag vet inte exakt hur det går just nu (orkar inte kolla upp sifforna) men känner mig lugn och att det är under kontroll 🙂 Håller med att det är en petitess att man köpt hem fler böcker än man lyckats läsa av hyllvärmarna, det är väll tanken som räknas? 😉

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s